Subota, 28 siječnja, 2023

Čeka se Schmidt: Vijeće naroda RS odbilo zahtjev Bošnjaka, Zakon o nepokretnoj imovini RS ide na Ustavni sud

Nemojte propustiti

Sada se čeka reakcija Christana Schmidta koji ne mora čekati objavu u službenom listu kako bi stavio van snage sporni zakon, a budući da je Ustavni sud još ranije odlučio da je neustavan isti zakon!

Vijeće naroda Republike Srpske danas je u Banjoj Luci razmotrilo te i odbacilo odluku o pokretanju postupka zaštite vitalnog nacionalnog interesa koju je pokrenuo Klub bošnjačkog naroda u vezi sa ranije osporenim Zakonom o nepokretnoj imovini RS-a. Sada se čeka reakcija Christana Schmidta koji ne mora čekati objavu u službenom listu kako bi stavio van snage sporni zakon, a budući da je Ustavni sud još ranije odlučio da je neustavan isti zakon!

Inače, sada će o tekstu zakona raspravljati Ustavni sud RS-a, a s obzirom da u pravilu odbacuje takve zahtjeve čekat će se i apelacija prema Ustavnom sudu BiH. No, tu proecduru ne mora čekati visoki predstavnik Schmidt, koji boravi u Briselu gdje je saslušan pred AFET-om.

Predsjedavajuća Vijeća naroda RS-a Srebrenka Golić (SNSD), tvrdi da se ne radi o vitalnom nacionalnom interesu, niti da je ugrožen interes niti jednog naroda koji živi na teritoriji RS-a.

SNSD i vladajuća struktura u RS očekuje da će nakon okončanja procedure u NSRS-u zakon stupiti na snagu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tužna vijest: Preminuo bh. glumac Saša Petrović

Bosanskohercegovački glumac Saša Petrović je preminuo. Ovu vijest objavio je bh. reditelj Srđan Vuletić koji je za portal "Avaza" samo...

Možda vas zanima i ovo