Subota, 15 svibnja, 2021

Čengić: Poljoprivrednicima dati obećane olakšice u Zakonu o doprinosima

Nemojte propustiti

Zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Irfan Čengić dostavio je amandman kojim bi se zaposlenim u poljoprivredi kao primarnoj djelatnosti obračunavao poseban koeficijent za plaćenje doprinosa, kao što je slučaj sa tekstilnom industrijom, rudarima, starim zanatima i drugim niskoakumulativnim zanimanjima.

“Od ovoga ne treba praviti političku priču, od Vlade očekujem da prihvati moj amandman jer je to njihovo obećanje koje je vlada zaključkom usvojila 2016., a Parlament potvrdio 2017.godine”, kaže Čengić.

Poljoprivredni proizvođač u BiH nije konkurentan proizvođaču u EU zbog toga sto poljoprivrednici u EU imaju mnogo veći budžet za poljoprivredu, bespovratna sredstva iz EU fondova, povoljna kreditna sredstva, plavi dizel i povoljnu poresku politiku.

“Mislim da nam je svima isti cilj, da zaštitimo domaće poljoprivrednike kako bi bili konkurentni na tržištu”, naglašava Čengić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo