Petak, 18 lipnja, 2021

“Centrotrans Eurolines”: Uskoro autobus do Bjelašnice

Nemojte propustiti

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo pokrenulo je inicijativu za uvođenje autobuskog prijevoza za sarajevska izletišta i olimpijske planine Bjelašnicu i Igman.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

– Kompanija “Centrotrans Eurolines” je napravila i predala prijedlog reda vožnje prema Bjelašnici preko Velikog polja – Igman, a linija bi kretala sa Vijećnice. To je u proceduri i javnost će biti obaviještena prije početka saobraćanja ove linije – kazala je Feni glasnogovornica “Centrotrans Eurolinesa” Aida Smajić.

Ona je naglasila kako je za sada razgovarano samo o prijevozu do olimpijskih planina.

Za sada je izvjesna samo ova linija, a “Centrotrans” će do Bjelašnice početi saobraćati čim se registruje red vožnje.

Neophodnost uspostave javnog prijevoza do Bjelašnice, Bijambara i drugih sarajevskih izletišta potvrdili su ranije u izjavama za Fenu iz Turističke zajednice KS, iz Planinarskog saveza BiH, KJKP “ZOI 84”.

– Strani turisti, bh građani-rekreativci, planinari, šetači rado bi u letnjim mjesecima sa vrelog asfalta potražili osvježenje na olimpijskim planinama. Problem je prijevoz – kažu u Turističkoj zajednici, u “ZOI 84” i Planinarskom savezu BiH.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo