Petak, 29 rujna, 2023

Centrotrans uveo 10 novih autobusa na ulice Sarajeva, u pripravnosti još 20 vozila

Preporučeno

Po dobivanju informacije o štrajku uposlenika GRAS-a, Centrotrans Eurolines je poduzeo određene aktivnosti kako bi pomogao građanima Sarajeva

centrotrans

U tom cilju odmah je povećan broj autobusa na pravcu Ilijaš-Vogošća-Sarajevo na kojima Centrotrans Eurolines ima registrirane redove vožnje.

Na ovom pravcu uvedeno je 10 dodatnih autobusa čime je obezbjeđen kontinuirani prijevoz iz Ilijaša, Vogošće te drugih naseljenih mjesta.

Upravo se čita:  Lišen slobode kamiondžija iz Kaknja koji je prevozio 5.280 kila uglja

Također, Centrotrans Eurolines ima pripravnih 20 voznih jedinica od čega 10 autobusa i 10 minibusa koje je odmah spreman staviti u funkciju prijevoza putnika na području Kantona Sarajevo.

– Očekujemo od Vlade Kantona Sarajevo da od Centrotrans Eurolinesa zvanično zatraži stavljanje u funkciju navedene autobuse, saopćeno je iz Centrotransa.

U slučaju da Vlada KS ne zatraži stavljanje u funkciju ovih autobusa, a štrajk bude nastavljen, Centrotrans Eurolines će u 12 sati početi voziti na spornim linijama za koje su sudskom presudom GRAS-u poništeni od Ministarstva saobraćaja KS odobreni redovi vožnje, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Centrotransa.

Upravo se čita:  Od Tužilaštva BiH zatraženo da izuzme predmete od tužilaštava u RS-u u vezi sa ubistvima povratnika

(Bh-index)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo