Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Centrotrans uveo 10 novih autobusa na ulice Sarajeva, u pripravnosti još 20 vozila

Nemojte propustiti

Po dobivanju informacije o štrajku uposlenika GRAS-a, Centrotrans Eurolines je poduzeo određene aktivnosti kako bi pomogao građanima Sarajeva

centrotrans

U tom cilju odmah je povećan broj autobusa na pravcu Ilijaš-Vogošća-Sarajevo na kojima Centrotrans Eurolines ima registrirane redove vožnje.

Na ovom pravcu uvedeno je 10 dodatnih autobusa čime je obezbjeđen kontinuirani prijevoz iz Ilijaša, Vogošće te drugih naseljenih mjesta.

Također, Centrotrans Eurolines ima pripravnih 20 voznih jedinica od čega 10 autobusa i 10 minibusa koje je odmah spreman staviti u funkciju prijevoza putnika na području Kantona Sarajevo.

– Očekujemo od Vlade Kantona Sarajevo da od Centrotrans Eurolinesa zvanično zatraži stavljanje u funkciju navedene autobuse, saopćeno je iz Centrotransa.

U slučaju da Vlada KS ne zatraži stavljanje u funkciju ovih autobusa, a štrajk bude nastavljen, Centrotrans Eurolines će u 12 sati početi voziti na spornim linijama za koje su sudskom presudom GRAS-u poništeni od Ministarstva saobraćaja KS odobreni redovi vožnje, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Centrotransa.

(Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tineke Strik: Pozdravljam rezultate izbora u BiH, Schmidt zakomplikovao proces

"Srdačno pozdravljam rezultate jučerašnjih izbora u Bosni i Hercegovini. Čini se da su mnogi građani odbacili etnonacionalističku korumpiranu politiku...

Možda vas zanima i ovo