Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Centrotrans za rođendan snizio cijene karata

Nemojte propustiti

Centrotrans je lider u oblasti prijevoza putnika, kazao je danas direktor kompanije Safudin Čengić na pres-konferencijiupriličenoj povodom 65. godina postojanja i 50. godina rada pod imenom Centrotrans.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Čengić je kazao da je ova kompanija u 65 godina svog postojanja ostavila trag u oblasti javnog prijevoza putnika u BiH te dodao da je Centrotrans Eurolines dao puni doprinos razvoju društva i učinio maksimum da putnici lakše dođu do svojih odredišta.

– Put Centrotransa, do visokog nivoa na kojem je danas, bio je trnovit, ali zahvaljujući vrijednim, stručnim i odanim uposlenicima svaku prepreku je uspješno savladao. Zahvaljujući takvim kadrovima, Centrotrans je lider u oblasti prijevoza putnika – istakao je Čengić.

Centrotrans Eurolines ove godine bilježi nove uspjehe, kao što je organizacija susreta članica Eurolines organizacije i učešće u prijevozu putnika u Kantonu Sarajevo.

– Kupili smo šest novih i deset polovnih autobusa za što je izdvojeno 4,5 miliona KM, izgrađena je stanica za tehnički pregled vozila te smo organizirali najmasovnije putovanje studenata iz BiH u Rim, kazao je Čengić.

Povodom godišnjice, istakao je Čengić, Uprava Centrotrans Eurolinesa je donijela odluku da od maja, na određenim relacijama smanji cijenu karata od pet do 25 posto, posebno kada se radi o mjesečnim kartama.

Na pres-konferenciji je prezentiran i prvi autobus iz voznog parka, iz 1963. godine, koji je jedinstveni dio historije ove kompanije, kao i novonabavljeni autobusi.

Povodom 65. godina postojanja izdata je i monografija kompanije pod nazivom “Od nastanka do opstanka”, a na svečanoj ceremoniji promoviran je i dokumentarni film “Lijepo je zvati se Centrotrans”.

(Indikator)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo