Subota, 15 svibnja, 2021

Cestarina za 45 kilometara autoputa od 5,40 do 21,60 KM!

Nemojte propustiti

Nakon završetka izgradnje i puštanja u promet dodatnih deset kilometara autoceste od Kaknja do Bilješeva proširuje se zatvoreni sistem naplate cestarine. Uvođenjem zatvorenog sistema naplate stavljaju se u funkciju bočna naplatna mjesta Kakanj i Lučani.

Autoput (Foto: Fena)
Autoput (Foto: Fena)

– Uredbom Vlade Federacije BiH o naknadi za korištenje autoceste, obračunavaju se novoizgrađeni kilometri autoceste uz napomenu da cijena korištenja po kilometru ostaje nepromjenjena. Cijena za korištenje autoceste ostaje ista za sve relacije između Jošanice i Kaknja – istakao je direktor JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar Ensad Karić.

Navedenom Uredbom u sistem naplate se uvodi dodatnih deset kilometara autoceste (od Kaknja do Bilješeva) koji su otvoreni i pušteni u promet u augustu prošle godine.

Svakom dodatnom izgradnjom i puštanjem u promet novih kilometara autoceste, cestarina će se obračunavati samo za novoizgrađene kilometre.

Prihodi ostvareni od naplate cestarine, JP Autoceste FBiH investiraju u dalju izgradnju autoceste na Koridoru Vc, saopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

No, novi kilometri, bez obzira na istu cijenu po kilometru, svakako znače i nove cijene. Kako su juče prenijeli pojedini mediji, cestarina na pravcu Jošanica – Lučani u dužini od 45 kilometara od sada će iznositi 5,40 KM za prvu, te do 21,60 KM za četvrtu kategoriju vozila.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka uvela nova pravila za državljane Bosne i Hercegovine

Bosna i Hercegovina od danas više nije na listi područja sa visokom incidencom za širenje koronavirusa, te je sada...

Možda vas zanima i ovo