Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Čestitka potpredsjednika Federacije BiH Refika Lende povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena

Nemojte propustiti

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo uputio je čestitku svim ženama:

Međunarodni dan žena obilježava se širom svijeta kao dan borbe za ostvarenje ekonomske, socijalne i političke ravnopravnosti žena. Obilježavanje Međunarodnog dana žena prilika je da izrazimo poštovanje i zahvalnost svim ženama na njihovom nemjerljivom doprinosu u stvaranju boljeg društva. Ne smijemo zaboraviti da su žene dale veliki doprinos i u očuvanju i odbrani države Bosne i Hercegovine, čuvajući i brinući se za porodicu, sa jedne, ali i sa puškom u ruci i ambulantnom torbicom na prvoj liniji, sa druge strane.

Obaveza svih nas, ne samo danas, već i svaki drugi dan u godini jeste da se borimo za pravednije društvo, društvo u kojem će žene imati jednaka prava u svim sferama života.

Poštovane Bosanke i Hercegovke, majke, supruge i sestre, upućujem vam iskrene čestitke povodom Međunarodnog dana žena uz želju da zajednički gradimo i izgradimo prosperitetniju i bolju društvenu zajednicu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo