Srijeda, 5 svibnja, 2021

Četiri balkanca pobjegla iz zatvora u Švicarskoj

Nemojte propustiti

Zatvorenici, među kojima i državljanin Bosne i Hercegovine, pobjegli su iz zatvora u Lausanni pomoću ljestvi i uz pomoć saučesnika, saopštila je policija, javlja agencija Beta. “Pokrenuta je potjera u zemlji i inostranstvu”, navela je policija u saopštenju.

Zatvor Bois Mermet
Zatvor Bois Mermet

“Oko 10:20 sati, dok je trideset zatvorenika bilo u dvorištu zatvora u Bois-Mermet radi dnevne šetnje, pet zatvorenika je uspjelo pobjeći zahvaljujući saučesništvu tri maskirana lica spolja”, utvrđeno je istragom.

Pobjegli su jedan 47-godišnji Francuz, osuđen za razbojništvo, kršenje zakona o drogi i oružju, 25-godišnji državljanin Srbije i član bande Pink Panter, pritvoren tokom istrage zbog teške pljačke, jedan 34-godišnji Albanac, zatvoren zbog teške povrede zakona o drogi, jedan 31-godišnji državljanin BiH, zatvoren zbog krađe i jedan 22-godišnji stanovnik Kosova koji izdržava kaznu zbog pljačke.

Saučesnici su se spolja, pomoću ljestvi, popeli na zid i u dvorište bacili torbu s oružjem. Zatvorenici-bjegunci su uzeli oružje i zaprijetili drugim osuđenicima, a čuvare poprskali suzavcem da im ne bi prišli. Koristeći kliješta koja su bila u torbi, isjekli su ogradu da bi došli do vanjskog zida dvorišta preko kojeg su prešli pomoću ljestvi koje su im saučesnici prebacili.

Dok je šesti zatvorenik pokušavao da se popne na ljestve, čuvari su uspjeli da ga savladaju.

“Operacija je bila izuzetno dobro organizovana, trajala je manje od pet minuta”, kažu istražitelji.

Zatvorenici su pobjegli u dva vozila, saopštila je policija.

(Radiosarajevo.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo