Subota, 31 srpnja, 2021

Četiri godine jer je ubio ženu, komšije tvrde da je dobričina i da je puno patio u životu

Nemojte propustiti

BANJA LUKA – Jovo Nišić (73) iz Modriče pravomoćno je na Vrhovnom sudu RS-a osuđen na četiri godine zatvora jer je golim rukama ubio svoju suprugu Maru (64) u Modriči, a u presudi se navodi kako ga je ona napala i grebala usred svađe te ju je zadavio u afektu.

Podsjetimo, njemu je presuda najprije izrečena na Okružnom sudu u Doboju sredinom ove godine, no tada su se Tužiteljstvo i obrana žalili, ali je Vrhovni sud RS-a odbio žalbe i potvrdio presudu. Jovo je proglašen krivim jer se, kobnog dana, 13. decembra prošle godine s Marom posvađao oko ponovnog doseljenja njihovog sina u obiteljsku kuću, a Mara je Jovu počela vrijeđati, psovala mu je mrtve roditelje i sestre te ga napala.

Dok se on nalazio na kauču, krenula je prema njemu govoreći mu da će mu iskopati lijevo oko na koje vidi te mu nanijela ogrebotine po licu, navodi se u presudi u kojoj stoji da je starac zbog svega toga ubio ženu.

“Sve to je kod Jove izazvalo jaku emocionalnu uzbuđenost, koja odgovara stupnju jake razdraženosti, a koja je dovela do privremene duševne poremećenosti uslijed koje je optuženi bio bitno smanjeno uračunljiv pa je u takvom stanju, želeći je ubiti, u trenutku kada je Mara pala na kauč, prišao joj, sjeo na nju, uhvatio je objema rukama oko vrata i istu jako stegnuo zbog čega je došlo do prijeloma štitaste hrskavice što je prouzrokovalo zagušenje i smrt”, stoji u presudi. Tamo se navodi kako je Jovo u stanje jake razdraženosti doveden bez svoje krivnje napadom i teškim vrijeđanjem. Jedna od susjeda je nakon zločina novinarima pričala da je tog dana vidjela Jovu kako tužan i nervozan ide nekuda pješice.

“Vidjela sam Jovu i nije bio dobro, prvo sam pomislila da se opet nešto razbolio. Kasnije, kada sam ušla u kuću, začula sam plač njihovog unuka. Prvo sam pomislila da su nešto vikali na njega, ali kada je dječak izišao iz kuće, vidjeli smo da je u šoku”, rekla je jedna od komšinica.

Ona je dodala da su potom čuli unuka kako govori da je djed ubio baku, a Jovo je sam otišao u policiju i predao se. Prema pričama drugih susjeda, Mara je bila psihički nestabilna osoba pa je svakodnevno vikala i psovala svom suprugu i unuku.

“Jovo se često žalio susjedima kako mu je teško jer se sa ženom stalno svađa”, pričali su susjedi. Opisivali su ga kao dobričinu i čovjeka koji je u životu dosta propatio.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo