Subota, 27 veljače, 2021

Četiri kandidata vode bitku za stolicu gradonačelnika Tuzle

Nemojte propustiti

“Neophodno je uvođenje poreza na luksuz… Ako neko kupi automobil za 200.000 KM, logično je da ne treba plaćati obični porez”

- Neophodno je uvođenje poreza na luksuz. Prije svega su to skupa alkoholna pića, luksuzni automobili... Ako neko kupi...

Hrvatski branitelji protiv izgradnje džamije Alija Izetbegović: Asocira nas na progone i etničko čišćenje

Nazvati vjerski objekt po Aliji Izetbegoviću, naglašavaju predstavnici udruženja proizašlih iz Domovinskog rata Bugojna, neprimjereno je iz više razloga...

Dr. Dragan Stevanović: Ovo nije “gripica” nego ozbiljna bolest; U karijeri nisam vidio veći broj teško oboljelih

Dr. Dragan Stevanović je kazao da za 30 godina nije vidio veći broj teško oboljelih. Mi smo upozoravali da se...

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Četiri kandidata na predstojećim lokalnim izborima će voditi bitku za načelnika Općine Tuzla. Socijaldemokratska partija (SDP) ponovo je za načelnika kandidovala Jasmina Imamovića, iza koga je 11 godina rada u općinskoj administraciji.

Foto: Jasmin Imamović

Ukoliko pobijedi u oktobru, Imamović će biti prvi na listi po dužini mandata na funkciji načelnika. Prethodni rekord je držao Osman Vilović, koji je na čelu Tuzle bio od 1908. do 1922. godine, dakle 14 godina.

Prvi je kandidaturu za načelnika obznanio privatni poduzetnik Zlatko Berbić, vlasnik radija Kameleon i marketinških agencija te osnivač nekoliko nevladinih organizacija. Iza njega ne stoji nijedna politička opcija, a planira grad vratiti građanima.

Stranka demokratske akcije (SDA) je kandidirala dr. Adija Rifatbegovića, čiji su rođaci svojedobno bili na čelu Tuzle, dok je Savez za bolju budućnost (SBB) predložio Fikreta Selmana, trofejnog trenera i aktuelnog selektora karate reprezentacije BiH.

Nezavisna lista Tuzlanska alternativa nema svog kandidata za načelnika, a lista koju predvodi ugledni privrednik Mensur Alić pretendira na tri do pet mandata. Stranka za BiH također nema svog kandidata za načelnika, a nezvanično se spominje kako će ta stranka podržati kandidaturu Zlatka Berbića.

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik o 1. martu: U RS-u se neće slaviti, neka šalju tužioce na mene

Bosna i Hercegovina u ponedjeljak slavi Dan nezavisnosti. Tada se navršava 29 godina od kada su građani skoro dvotrećinskom...

Možda vas zanima i ovo