Subota, 24 srpnja, 2021

Četnici se ponovo postrojavaju u Višegradu: “Bit će opet pakao…”

Nemojte propustiti

Četničko divljanje u Višegradu prošle godine obilježeno je glavnom porukom: “Bit će opet pakao i krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina”.

Organizacioni odbor Ravnogorskog pokreta Višegrad uputio je poziv, kako su napisali, “braći Srbima i sestrama Srpkinjama, ravnogorcima, poštovaocima i simpatizerima ravnogorskog pokreta i ravnogorske ideje” da se 13. marta okupe kako bi obilježili godišnjicu hapšenja generala Dragoljuba Draže Mihailovića.

“Na tom lokalitetu uhvaćen je đeneral Dragoljub Draža Mihailović. Mučkim hvatanjem od OZNA-e ubijeni su Čičini pratioci Nikola Majstorović, Dragiša Vasiljević i Blagoje Kovač.

Tim povodom, kao i svake godine, Ravnogorski pokret Višegrad obilježava taj dan, bitan za našu historiju, za našu ideju, za naš put kojim treba da idemo i da ne zaboravimo zlodjela onih koji su se odrekli i Boga i svog srpskog naroda, svoje slave, predaka, istorije i običaja.

Dođite da svojom slogom i bratskom i sestrinskom ljubavi odamo počast đeneralu Draži i njegovim pratiocima dostojanstveno, složno i sa molitvom u našim srcima. O historijskom času govorit će profesor Predrag Ostojić”, navodi se u pozivu višegradskih ravnogoraca.

Četničko divljanje u Višegradu prošle godine obilježeno je glavnom porukom: “Bit će opet pakao i krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo