Srijeda, 16 lipnja, 2021

Četnici žele Nihada Aličkovića: Daju 60.000 eura kao nagradu

Nemojte propustiti

 Povodom Kurirovih navoda oglasio se Aličković i poručio da je ovo skandalozno

Srpski Kurir objavio je vijest šokantnog naslova koji glasi “glava atentatora na Vučića ucijenjena na 60.000 eura”. Uz skandalozni naslov objavljena je fotografija aktiviste i predsjednika udruženja Anti Dayton Nihada Aličkovića

Kurir dalje navodi da je “Otadžbinska uprava Srpskog četničkog pokreta raspisala potjernicu za Nihadom Aličkovićem zbog pokušaja ubistva predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, ali i zbog nasilničkog ponašanja ispred Tribunala.”

Naslovnica Kurira

U skandaloznom tekstu dalje navode da je četnički pokret na hitnom zasjedanju na “Ravnoj gori raspisao 21. marta 2019. potjernicu za Aličkovićem, a onaj ko ga privede Prijekom četničkom sudu, kako navode, dobiće nagradu od 60.000 eura na račun i to u roku od 48 sati”.

Povodom Kurirovih navoda oglasio se Aličković i poručio da je ovo skandalozno i da će tražiti 24-satnu zaštitu od organa sigurnosti.

“Primio sam milion nekih prijetnji, ali na ovakav način iskoristiti javni medij, javni prostor za takvo nešto, jednostavno nema objašnjenja za ovo. Ovo je bukvalno nagradna igra. Naći će se budala koja neće ovo shvatiti samo kao pokušaj zastrašivanja, nego će stvarno vidjeti tih 60.000 eura u džepu”, kazao je Aličković.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo