Petak, 25 lipnja, 2021

“Četvero zaposlenika bilo je oko mene da mi uzme prtljagu i isprati me s leta”

Nemojte propustiti

Djevojka se tokom leta prekrila jaknom koju joj je posudila njena rodice, a tvrdi i da je osoblje preko razglasa komentiralo tu situaciju.

Jedna djevojka doživjela je neugodnost na letu iz Velike Britanije za Tenerife nakon što ju je avionsko osoblje, prema njenim riječima, htjelo izbaciti iz aviona ako se ne prekrije.

21-godišnja Emily O’Conor (Emili Okonor) krenula je na let iz Birminghama aviokompanijom Thomas Cook u žutim hlačama i crnom topiću, no kad se ukrcala na avion, osoblje ju je upozorilo da će morati napustiti let ako se ne prekrije.

“Rekli su da će me ukloniti s leta ako se ne prekrijem jer ‘vrijeđam’ i ‘neprimjerena sam’. Četvero zaposlenika bilo je oko mene da mi uzme prtljagu i isprati me s leta”, napisala je djevojka na Twitteru.

Emily je zatim pitala ostale putnike vrijeđa li koga njen outfit, no niko se nije oglasio. “Jedan muškarac je nakon toga viknuo: ‘Začepi, jadnice i samo stavi jaknu na sebe’”, napisala je na Twitteru.

Iz aviokompanije su za britanski portal rekli da “su mogli riješiti situaciju na bolji način”.

Djevojka se zaista tokom leta prekrila jaknom koju joj je posudila njena rođakinja, a tvrdi i da je osoblje preko razglasa komentiralo tu situaciju.

Emily je na Twitteru pokrenula i anketu u kojoj je učetvovalo više od 34 hiljade ljudi od kojih je 85 posto zaključilo da je njen outfit primjeren za let.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Ne treba stranci da nas spajaju”: Draško Stanivuković se u Tuzli sastao s gradonačelnikom Jasmoinom Imamovićem

Jasmin Imamović je pozvao građane Banjaluke da ljetuju u Tuzli. Draško Stanivuković je istakao da je sretan zbog današnje...

Možda vas zanima i ovo