Utorak, 26 listopada, 2021

Četvorica uhapšena zbog droge

Nemojte propustiti

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo 10. marta izvršili su pretrese Z.I., rođen 1983.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Tom prilikom kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na drogu marihuanu; P.M., rođen 1981.godine u Zvorniku, nastanjen u Sarajevu. Tom prilikom kod istog je pronađena i oduzeta određena suma novca koja potiče od preprodaje droge; R.M, rođen 1983.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen i kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu amfetamin, a koju je prethodno kupio od P.M. i S.E., rođen 1983.godine u Foči, nastanjen u Sarajevu i kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa matrijom koja aoscira na drogu amfetamin i jednu ručno spravljenu cigaretu sa materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Protiv Z.I., R.M. i S.E. će biti dostavljen izvještaj, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, dok će protiv P.M. biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Dž.S. uhapšen zbog droge
U utorak u 15,10 sati u ulici Bosanska, općina Novi Grad Sarajevo, izvršen je pretres Dž.S., rođen 1985.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Tom prilikom kod istog je pronađen i oduzet jedna paketić s zeljastom materijom koja asocira na drogu marihuanu, oko 80 grama suhe zeljaste materije koja aoscira na opojnu drogu marihuanu, oko 50 grama materije koja asocira na drogu amfetamin, 2 drobilice sa tragovima droge, određena suma novca koja potiče od preprodaje droge i 65 metaka različitog kalibra. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Dž.S. je lišen slobode i nakon završene kriminalističke obrade, isti će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

S.A. poginuo prilikom neovlaštenog iskopavanja otpada
U utorak u 11,20 sati, obaviještena je V PU – PS Ilijaš, da je u krugu Željezare Ilijaš, ulica Bosanski put bb, općina Ilijaš, prilikom neovlaštenog iskopavanja otpada došlo do zatrpavanja dvije osobe. Tom prilikom je smrtno stradao S.A., rođen 1986.godine, nastanjen u Visokom, dok je O.S., rođen 1981.godine, nastanjen u Visokom zadobio teške povrede. Povrijeđenom O.S. je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je na Odjeljenju ortopedije zadržan na daljem liječenju. Tijelo preminulog S.A. je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.

R.J. uhapšen zbog krađe
U utorak u 10,50 sati, policijski službenici III PU lišili su slobode R.J., rođen 1983. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađa. Isti je izvršio krađu TV LED, vlasništvo firme “Kupi tehniku” d.o.o Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv R.J. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

J.S. uhapšen zbog krađe u tramvaju
U utorak u 16.00 sati, policijski službenici I PU lišili su slobode J.S., rođen 1969. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađa. Isti je navedenog dana u tramvaju koji je saobraćao ulicom Maršala Tita, općina Centar Sarjevo, izvršio krađu novčanika, vlasništvo A.D. iz Sarajeva. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a J.S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.

Razbojništvo nad radnicom u prodavnici “TD Marketi”
U utorak oko 21.00 sat u ulici Vrbanja, općina Centar Sarajevo, od N.N. osobe izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “TD Marketi”. Tom prilikom N.N. osoba je uz prijetnju nožem pokušalo otuđiti novac, nanijevši radnici povrede, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. Dr. Abdulah Nakaš”. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalsku izvršioca.

Požar na “fiatu tipo”
U utorak u 23.05 sati, obaviještena je I PU da je u ulici Osmana Nakaša, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do požara na vozilu “fIat tipo”, vlasništvo H.N. iz Sarajeva. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo upotrebom otvorenog plamena od N.N. osobe. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Oboren pješak
U utorak oko 20,10 sati, na kolovozu ulice Sedrenik, općina Stari Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka mldb. K.T., rođen 1998.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, od neregistrovanog vozila “opel kadet”, reg. oznake E28-M-197, kojim je u vidno alkoholisanom stanju, prije sticanja prava na upravljanje vozilom upravljao P.F., rođen 1957.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Nakon saobraćajne nezgode P.F. se sa vozilom udaljio sa mjesta događaja i isti je oko 20,35 sati pronađen. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške povrede (fraktura frontalne kosti glave) zadobio je mldb. K.T., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je na Klinici za naurohirurgiju zadržan na daljem liječenju. O ovome je obaviješten tužilac Kantonlanog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Vozilo “opelkKadet” je prevezeno na poligon “Butmir”, gdje će biti izvršeno vještačenje od ovlaštenog vještaka mašinske struke. Navedenog dana u 23.00 sati, P.F. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, u vezi sa članom ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljvanju i dokumentovnaju opisanog krivičnog djela.

KS: 22 saobraćajne nesreće
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se 22 saobraćajne nesreće, od toga 20 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a jedna lakše povrijeđena. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno osam vozača,devet osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrovano vozilo, saopćeno je iz MUPKS-a.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo