Subota, 27 studenoga, 2021

Ćevabdžinica Sarajevo među najboljim mjestima za gledanje SP u New Yorku

Nemojte propustiti

cevapdzinicaa

Ugledni “New York Times” je napravio listu najboljih mjesta za gledanje utakmica Svjetskog prvenstva u Brazilu. Ćevabdžinica Sarajevo u Astoriji je prema izboru prestižnog lista “New York Timesa” jedno od najboljih mjesta u New Yorku za gledanje utakmica Svjetskog prvenstva u Brazilu koje počinje u četvrtak, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako piše “New York Times”, najbolje mjesto za gledanje utakmica Svjetskog prvenstva izvan Brazila je upravo New York, grad kojem strast za fudbalom teče kroz žile, od navijača Gane u Bronxu, Japanaca u Kips Bayju do više od 900 Bosanaca i Hercegovaca koji se u Astoriji pripremaju za svoj prvi Mundijal.

Na Svjetskom prvenstvu učestvuju 32 reprezentacije svrstane u osam grupa. Novinari “New York Timesa” su iz svake grupe izabrali po jednu reprezentaciju koju su predstavili kroz mjesto okupljanja njihovih navijača.

Svoje mjesto u uglednoj novini dobila je i ćevabdžinica Sarajevo, vlasništvo bračnog para Husković, Sarajlija koji su svoj grad napustili zbog rata.

“Ifeta Husković, kao većina muškaraca i žena iz BiH, može nabrojati svoje omiljene igrače u posljednjih 50 godina. Njen muž Ismet, čuva fotografiju FK Sarajevo iz 1984. godine, a prije početka Svjetskog prvenstva će je za sreću okačiti na zid kafića”, stoji na početku teksta o ćevabžinici Sarajevo.

U nastavku teksta se navodi kako je bračni par Husković putovao u BiH kako bi podržao ekipu na putu do prvog Mundijala. Ismet se nedavno vratio iz posjete Sarajevu, a sa sobom je ponio mnogo suvenira koje će okačiti u svom restoranu. Huskovići su naručili i novi televizor za gledanje utakmica.

“Imat ćemo veliku zabavu”, rekla je Ifeta Husković, koja će svojim gostima pripremiti pljeskavicu nazvanu po Edinu Džeki, najvećoj zvijezdi bh. reprezentacije. Tu su naravno i neizostavni ćevapi.

Restoran čije zidove ukrašava panorama Sarajeva je postao mjesto okupljanja najveće bosanske zajednice u New Yorku koja broji gotovo 900 ljudi, ali i svih ostalih znatiželjnih mušterija.

“Bosanci uvijek imaju vremena da pričaju o sportu. Oni su vrlo siromašni, ali imaju veliko srce i dušu za sport. Pričaju kako će biti ponosni. Ako Edin Džeko da gol, znam da će ulice Brazila biti bučne”, rekla je Ifeta Husković.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Palmer najavio teške pregovore: Pred bh. liderima su teške odluke

Američki predstavnik za reformu Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini Metju Palmer (Matthew Palmer), koji u subotu (27. novembra)...

Možda vas zanima i ovo