Subota, 2 srpnja, 2022

Charles Michel u BiH, odvojeni susreti sa članovima Predsjedništva BiH

Autor:Patria

Nemojte propustiti

Predsjednik EV je boravio u četvrtak u Srbiji gdje se sastao sa Aleksandrom Vučićem, te obećao nova ulaganja EU u Srbiju.

Charles Michel, predsjednik Evropskog vijeća danas i sutra boravi u službenoj posjeti BiH. U Sarajevu će danas imati odvojene susrete sa članovima Predsjedništva BiH Šefikom Džaferović i Miloradom Dodikom. Susret sa Željkom Komšićem je pod znakom pitanja jer se Komšić nalazi u bolnici nakon operacije kičme.

Michel će održati i niz sastanaka sa drugim zvaničnicima s kojima će razgovarati i o borbi protiv korupcije.

Evropski zvaničnik u subotu bi trebao posjetiti Mostar gdje bi se trebao sastati sa Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ BiH.

Predsjednik EV je boravio u četvrtak u Srbiji gdje se sastao sa Aleksandrom Vučićem, te obećao nova ulaganja EU u Srbiju.

Michel je naveo na Twitteru da svojom posjetom Zapadnom Balkanu želi ohrabriti novi zamah u provođenju reformi i konkretizovati ekonomske benefite i integraciju.

Iako se dijelom očekivalo da Michel pokuša obezbijediti podršku za izmjene Izbornog zakona to nije u fokusu njegove posjete.

Očkuje se da Michel pozove vlast da hitno obezbijedi novac za provođenje izbora u oktobru, a neke javne nabavke CIK je morao poništiti zbog nedostatka novca.

Interesantno za vas

Izdvajamo

“Jedna je bila u kablovima od televizora” Šok prizor u kući mladog bračnog para

Nakon četiri dana, koliko je trajala Dejanova intervencija, Pjevovići su se vratili u dom ali nedugo nakon toga zateklo...

Možda vas zanima i ovo