Charles Michel u BiH, odvojeni susreti sa članovima Predsjedništva BiH

Predsjednik EV je boravio u četvrtak u Srbiji gdje se sastao sa Aleksandrom Vučićem, te obećao nova ulaganja EU u Srbiju.

Charles Michel, predsjednik Evropskog vijeća danas i sutra boravi u službenoj posjeti BiH. U Sarajevu će danas imati odvojene susrete sa članovima Predsjedništva BiH Šefikom Džaferović i Miloradom Dodikom. Susret sa Željkom Komšićem je pod znakom pitanja jer se Komšić nalazi u bolnici nakon operacije kičme.

Upravo se čita:  Odluka Vlade FBiH: Lista namirnica kojima je propisana najviša marža povećana sa devet na 15 proizvoda

Michel će održati i niz sastanaka sa drugim zvaničnicima s kojima će razgovarati i o borbi protiv korupcije.

Evropski zvaničnik u subotu bi trebao posjetiti Mostar gdje bi se trebao sastati sa Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ BiH.

Predsjednik EV je boravio u četvrtak u Srbiji gdje se sastao sa Aleksandrom Vučićem, te obećao nova ulaganja EU u Srbiju.

Upravo se čita:  Objavljene fotografije: Ovo je arsenal oružja s kojim su teroristi ušli na Kosovo

Michel je naveo na Twitteru da svojom posjetom Zapadnom Balkanu želi ohrabriti novi zamah u provođenju reformi i konkretizovati ekonomske benefite i integraciju.

Iako se dijelom očekivalo da Michel pokuša obezbijediti podršku za izmjene Izbornog zakona to nije u fokusu njegove posjete.

Očkuje se da Michel pozove vlast da hitno obezbijedi novac za provođenje izbora u oktobru, a neke javne nabavke CIK je morao poništiti zbog nedostatka novca.