Utorak, 17 svibnja, 2022

Christian Schmidt pozdravio davanje saglasnosti za upotrebu helikoptera!

Autor:Patria

Nemojte propustiti

Paradoks ovog saopćenja ogleda se u činjenici da je Milorad Dodik saglasnost za angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH dao tek jučer, i to nakon što je pala kiša, te upotreba istih i nije trebala!

Visoki predstavnik Christian Schmidt pozdravlja odluku Predsjedništva BiH da se za borbu protiv požara koriste helikopteri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz OHR-a.

Nije ovo prvoaprilska šala, saopćenje je zvanično izdato.

„To je ispravna odluka. Vlasti u BiH ubuduće trebaju dosljedno i pravovremeno postupati, pogotovo u situacijama kada su ugroženi ljudski životi, imovina i priroda. Zaštita ljudi i životne sredine u ovoj zemlji imaju apsolutni prioritet nad svim ostalim pitanjima. Pratit ću situaciju na tom polju“, rekao je visoki predstavnik Christian Schmidt.

Paradoks ovog saopćenja ogleda se u činjenici da je Milorad Dodik saglasnost za angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH dao tek jučer, i to nakon što je pala kiša, te upotreba istih i nije trebala!

Prethodnih dana kada je gorjelo i dok su vatrogasci molili za podizanje helikoptera takva saglasnost je izostala. Šefik Džaferović i Željko Komšić isti dan kada je zahtjev i došao u Predsjedništvo dali su saglasnost.

Tada Schmidt nije učinio niti jedan korak da makar upozori na krivično djelo koje Dodik čini ne davanjem saglasnosti, jer ugrožavanje života i imovine jeste krivično djelo.

Sada, iznenada ima potrebu da uputi riječi zahvale za ono što je moralo biti učinjeno dosta ranije.

Schmidt još uvijek samo nijemo posmatra sve poteze Dodika koji podrazumijevaju činjenje koraka ka secesiji Republike Srpske. Nadati se samo da i kao u slučaju helikoptera Schmidt neće zakasniti s reakcijom, jer još uvijek Bonske ovlasti drži u ladici dok Rusi direktno kreiraju politike Milorada Dodika.

 

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vozači u BiH ogorčeni: Za 1 KM dobijemo manje sekundi za pranje vozila

Već neko vrijeme samouslužne praonice su popularne među sugrađanima. Ubaciš novac u aparat, pa sam odlučuješ koliko i kako...

Možda vas zanima i ovo