Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Cijeli grad plače za Amilom, svi u šoku zbog tragedije: Učenica (17) pala na času i umrla!

Nemojte propustiti

Općinu Ključ u srijedu je pogodila ogromna tragedija. Sedamnaestogodišnja Amila Hasanbegović nakon pada u školskom dvorištu na času tjelesnog odgoja odvezena je u bolnicu. Doktori su nažalost samo mogli konstatovati njenu smrt.

Vijest je potresla cijeli grad. Škola je odmah prekinula nastavu, lokalni kafići su ugasili muziku, a na licima građana se vidjela nevjerica i suze. Ključ je plakao za Amilom – prenosi InMedia.

Završena obdukcija: Utvrđeno od čega je preminula srednjoškolka u Ključu

Ovu djevojčicu su u gradu poznavali skoro svi, bila je divno dijete, uzorna učenica, dobra prijateljica i neko ko sija posebnom vedrinom i milinom, neko koga svi vole.Nakon završene obdukacije glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić potvrdio je da je djevojka preminula od posljedica srčanog udara.

“Učenica drugog razreda srednje škole H. A. (1998) u srijedu je u 8.55 sati dovezena u Dom zdravlja u Ključu nakon što joj je pozlilo na času tjelesnog odgoja”, potvrđeno je jučer iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK).

Obdukcija nad tijelom djevojčice pokazala je da je neposredni uzrok smrti srčani udar.

Dženaza Amili će biti klanjana danas u 14:30 na školskom igralištu osnovne škole Ključ, a ukop nakon toga na mezarju u Ključu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Udaje se kćerka Bakira i Sebije Izetbegović: Evo ko je Jasminin izabranik

Jasmina ljubav ne taji, na društvenim mrežama objavila je brojne fotografije sa svojim novim izabranikom, a vjenčanje je, kako...

Možda vas zanima i ovo