Utorak, 19 siječnja, 2021

Cijene cigareta će porasti od Nove godine: Da li će građani BiH podnijeti još jedno povećanje cijena?

Nemojte propustiti

Zbog kovid-pasoša Bosni i Hercegovini prijeti izolacija

Kako objašnjava infektolog Drljević, u pandemiji je najmanja jedinica država te se u takvim okolnostima sav proces organizira i...

Oglasili se članovi porodice preminulog načelnika Foče: “Naveli su da je umro od korone, ako bude potrebno tražit ćemo i obdukciju”

Asim Radljeljaš naglašavada je Esed imao upalu pluća i problem sa srcem i bubrezima, usljed čega su nastale zdravstvene...

Žrtve zločina od RS i Srbije će tražiti 25 milijardi dolara odštete

Sulejman Tabaković ističe da je rat vođen s ciljem uništenja BiH i podjele njene imovine i da je došlo...

Nebojša Vukanović iznenađen izjavom Draška Stanivukovića: Pomogao sam mu da pobjedi u Banjaluci a smatra me drugoligašem

Vukanović naglašava da Stanivukovićeve izjave jasno govore da će biti kandidat za predsjednika Republike Srpske. Narodni poslanik Nebojša Vukanović istakao...

Prema Odluci koju je usvojio Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) i u 2021. godini se po paklici cigareta plaćaju dvije akcize: Od 1. siječnja 2021. godine, na cigarete se plaća akciza, i to:

a) proporcionalna akciza, po stopi od 42% maloprodajne cijene cigareta;
b) specifična akciza u iznosu od 82,50 KM za 1.000 komada, odnosno 1,65 KM za pakiranje cigareta od 20 komada. S tim da minimalna akciza (zbroj proporcionalne i fiksne), po paklici cigareta ne smije biti ispod 3,25 KM za pakiranje cigareta od 20 komada.

Akciza na duhan za pušenje u 2021. godini iznosi 130,00 KM po kilogramu. Kalkulacije maloprodajnih cijena koje će biti na snazi od početka 2021. godine, a koje su formirane u skladu sa novom Odlukom, porezni obveznici (proizvođači i veliki distributeri duhana i duhanskih prerađevina), dužni su dostaviti nadležnom regionalnom centru UNO do 15. prosinca 2020. godine.

Porezni obveznici i druge osobe koje se bave prometom cigareta dužni su popisati zalihe cigareta i duhana za pušenje na dan 1. siječanj 2021. godine obilježene akciznim markicama izdanim od 1. siječnja 2010. godine do 31. prosinca 2020. godine i popisne liste dostaviti nadležnom regionalnom centru Uprave za neizravno oporezivanje do 7. siječnja 2021. godine.

Porezni obveznici koji se bave prometom cigareta i/ili duhana za pušenje dužni su popisati količine akciznih markica za cigarete i duhan za pušenje preuzete do 31. prosinca 2020. godine, a koje nisu iskorištene za obilježavanje cigareta i duhana za pušenje do 31. prosinca 2020. godine i popisne liste dostaviti nadležnom regionalnom centru Uprave do 7. siječnja 2021. godine.

Porezni obveznici i druge osobe koje se bave prometom duhanskih prerađevina dužni su na zatečene zalihe cigareta i duhana za pušenje utvrđene u popisnim listama obračunati akcizu u skladu sa novom Odlukom, te do 17. siječnja 2021. godine uplatiti razliku između obračunate i već uplaćene akcize, na Jedinstveni račun.

Duhanske prerađevine za koje je plaćena razlika akcize, prodavat će se po novim maloprodajnim cijenama, koje moraju biti istaknute na vidnom mjestu maloprodajnog objekta, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje UNO BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Rekonstrukcija krvavog pohoda u selu Rasno: Brat i sestra bili u sobi dok im je otac ubijao majku, djeda i nanu

Region je u šoku nakon trostrukog ubistva u selu Rasno u Sjenici kod Novog Pazara. Bisera je radila u...

Možda vas zanima i ovo