Srijeda, 31 svibnja, 2023

Cijene na Jadranu šokiraju čak i Nijemce: ‘Grozno! Ručak smo platili oko 180 KM, supruga ja i dvoje djece… Preskupo!’

Nemojte propustiti

Iako su cijene u Hrvatskoj, u usporedbi s nekim drugim europskim gradovima, i dalje prijemčive za strance, uočava se značajan porast

Među najčešće goste na hrvatskom Jadranu oduvijek spadaju Nijemci, ali ove godine su čak i oni zetečeni cijenama. Dok je jedna gospođa iz Hamburga jela rižoto za 80 kuna (oko 20 KM), drugi gospodin je iznimno ogorčen na cijene u Hrvatskoj.

Upravo se čita:  Ovo može biti prava noćna mora: Šta uraditi ako vam ukradu ili izgubite pasoš dok ste u inostranstvu

– Ovdje smo samo jedan dan, odsjeli smo u apartmanu na Viru (Zadar). Cijene su grozne, bili smo u Hrvatskoj prije, i tada je bilo puno jeftinije, sada je vrlo skupo, ove godine pogotovo. Na primjer, mi smo platili ručak oko 700 kuna (oko 182 KM, op.red.), supruga, ja i dvoje djece, a prije smo znali proći dosta jeftinije, naglasio je Nijemac, piše Zadarski list.

Upravo se čita:  Hit destinacija za mnoge građane Bosne i Hercegovine: Ove cijene vas očekuju u Albaniji!

Budući da dolazi iz skupog Londona, jednu Britanku cijene nisu iznenadile. Čak je prokomentirala piće koje je u Hrvatskoj, prema njenom mišljenju, jeftinije.

Očito da je pandemija štošta u svijetu poremetila i ostavila dugotrajne posljedice koje se ogledaju u porastu cijena. Naime, očigledno je da sada proizvode plaćamo više nego inače pa je tako i jedan prosječan ručak u restoranu poskupio.

Upravo se čita:  Hrvatski mediji: Katastrofalan početak sezone u dalmatinskom turističkom središtu, duplo je manje gostiju nego lani

Iako su cijene u Hrvatskoj, u usporedbi s nekim drugim europskim gradovima, i dalje prijemčive za strance, uočava se značajan porast, a sezona je tek na početku.

Pročitajte još

Izdvajamo

Ko su uhapšene Ajša Ramić i Naida Mehanović?

Kako „Avaz“ saznaje Ajša Ramić i Naida Mehanović bile su u vrlo bliskim odnosima. Naida Mehanović uhapšena je danas u...

Možda vas zanima i ovo