Subota, 6 ožujka, 2021

CIK naložio ponovno brojanje glasova u Srebrenici: Grujičić trenutno ima 4.111, a Tabaković 1.787 glasova!

Nemojte propustiti

Vučić odgovorio Hadžifejzoviću: Nikad u životu nisam uzeo snajper u ruku; Nisam pucao, ali sam bio na Palama, radio svoj posao i sve sam...

Vučić je rekao da garantuje da će Srbija poštovati međunarodno pravo i Dejtonski sporazum, na šta se obavezala te...

Krizni štab zabranio proslavu 8. marta u ZDK, pojačan inspekcijski i policijski nadzor

Član Kriznog štaba i direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica dr. Senad Huseinagić rekao je da su...

Odluka Kriznih štabova: Ovo su posljednje naredbe i mjere stanovništvu u BiH

Krizni štabovi kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine posljednjih dana najavljuju oštrije mjere i naredbe građanima u borbi protiv...

Čović: Imamo tri člana Predsjedništva BiH i to se neće nikada promijeniti

Zašto se ne bi svaki stanovnik ove države mogao kandidovati? Ali je suština da u Predsjedništvu sjedi bošnjački, hrvatski...

Podatke o broju glasova u odsustvu, putem pošte i na druge načine prikuplja CIK i tek sa tim podacima bit će poznat konačan izborni rezultat i pobjednik izbora u ovoj lokalnoj zajednici.

U Srebrenici još nisu kompletirani izborni rezultati jer je Centralna izborna komisija BiH, zbog žalbi, naložila ponavljanje brojanja glasačkih listića sa biračkih mjesta u osnovnim školama u Potočarima i Srebrenici, rekla je predsjednica Općinske izborne komisije Ljiljana Stevanović, piše Oslobođenje.

Stevanović je navela da je na tim izbornim mjestima biračko pravo ostvario veliki broj građana.

Prema nepotpunim podacima, bez rezultata sa dva biračka mjesta, u ovoj opštini je kandidat Koalicije “Zajedno za Srebrenicu” Mladen Grujičić osvojio 4.111, a kandidat koalicije “Moja adresa Srebrenica” Alija Tabaković 1.787 glas.

Ranije je bio objavljen preliminarni podatak sa svih redovnih biračkih mjesta da je Grujičić dobio povjerenje 4.464, a Tabaković 1.869 birača.

Stevanović je istakla da je, bez glasova sa dva birališta, najbolji rezultat na redovnim biračkim mjestima za Skupštinu opštine Srebrenica ostvario SNSD sa 2.038 glasova, zatim “Moja adresa Srebrenica” 1.415, SDS je dobio 890, a DNS 715, te Ujedinjena Srpska 228 glasova, dok su ostale stranke zabilježile simbolične rezultate, piše Srna.

U srebreničkom OIK-u kažu da je za glasanje u odsustvu za ovu opštinu bilo prijavljeno 1.770 birača, putem pošte 1.425, a na druge načine 33 birača.

Mobilni timovi su omogućili glasanje 28 nepokretnih, slijepih i birača koji su u izolaciji zbog simptoma virusa korona.

Podatke o broju glasova u odsustvu, putem pošte i na druge načine prikuplja CIK i tek sa tim podacima bit će poznat konačan izborni rezultat i pobjednik izbora u ovoj lokalnoj zajednici.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sve više zaraženih, ljudi umiru, a ovaj klub je večeras krcat: Nastupa pjevačica iz Srbije

MOSTAR - Samo danas u Bosni i Hercegovini je zabilježeno 910 novih slučajeva koronavirusa, a preminulo je 26 osoba. Dok...

Možda vas zanima i ovo