Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Cipras: Grčka će ostati jedinstvena poslije referenduma

Nemojte propustiti

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je danas da će njegova zemlja ostati jedinstvena poslije predstojećeg referenduma, odbacivši zabrinutost da glasanje o mjerama za finansijsko spasavanje Grčke dijeli zemlju.

“Dan poslije referenduma, bićemo jedinstveni kako bismo prevazišli privremene poteškoće sa kojima se Grčka suočava”, poručio je Cipras, tri dana uoči referenduma za koji evropski lideri kažu da je, zapravo, glasanje o ostanku u evrozoni ili odlasku iz nje, prenosi AFP.

Rezultat referenduma koji je za nedjelju najavljen u Grčkoj o prijedlogu stranih kreditora prilično je neizvjestan s obzirom na to da je broj Grka koji namjeravaju da u nedelju zaokruže “da” gotovo izjednačen sa brojem glasača opredjeljenih za “ne”, mada su ovi prvi u blagoj prednosti, pokazuje najnovija anketa, pišu Nezavisne.

U međuvremenu, grčki ministar finansija Јanis Varufakis izjavio je za australijski radio ABC da bi grčka ljevičarska vlada mogla vrlo lako da podnese ostavku ukoliko na referendumu u nedjelju prevagnu glasovi za mjere štednje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ljubiša Ćosić otvorio dušu: Volim Dodika jer je ljudina, on ne mrzi nikoga, ni naše komšije iz Sarajeva

- Jesam se napio i jesam bio pijan u kafani. Poznat sam kao neko ko voli ljude i veselje....

Možda vas zanima i ovo