Ponedjeljak, 8 ožujka, 2021

Cipras kritikovao grčku vladu: Vodite zemlju van eurozone

Nemojte propustiti

Novalić potvrdio: FBiH kreće u direktnu nabavku vakcina, oformili smo najkompetentniji tim za taj zadatak

Novalić je naglasio da količina vakcina ne može biti veća od 400 hiljada doza, jer naša zemlja računa na...

Preminuo Emdžad Galijašević, bivši gradonačelnik Bihaća

U trci za gradonačelnika Bihaća pobijedio je 2012. godine kao kandidat SDA. Grad Bihać vodio je manje od četiri...

Policija prekinula korona dernek u školi: Učiteljice iz BiH uz muziku uživo slavile 8. mart

Tokom proteklog vikenda pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS kontrolisali su brojne lokale zbog epidemioloških mjera i najviše posla su...

Zasjeda Krizni štab Ministarstva zdravstva FBiH: Hoće li biti restriktivnijih mjera?

Prije nekoliko dana premijer FBiH Fadil Novalić i pomoćnik ministra zdravstva Goran Čerkez kazali su da je epidemiološka situacija...

Lider koalicije radikalne ljevice (SYRIZA) Aleksis Cipras izjavio je da nova koalicijska vlada koju čine Nova demokratska partija (ND), Panhelenski socijalistički pokret (PASOK) i Partija demokratske ljevice (DIMAR) vodi zemlju van eurozone.

Foto: AnadolijaNa otvorenju skupa Evropske ljevičarske partije koji je organizovan u Atini, Cipras je oštro kritikovao ekonomsku politiku grčke vlade, te je upozorio na neuspjeh u vezi sa postoječim mjerama štednje, odlukama u vezi sa privatizacijom i razvojnim politikama.

“Ovaj program ne funcioniše. Ne nazire se rješenje za naše probleme. Ako sadašnja vlada Grčke prihvati sve ono što zahtijevaju kreditori za dvije godine Grčka će doživjeti bankrot i sama će poželjeti izlazak iz eurozone”, poručio je Cipras.

Cipras je istakao da grčka vlada “prodaje Grčku” tako što prodaje nacionalna dobra kao što su voda, električna energija, telekomunikacije i more, jer je to jedan od uslova međunarodnih kreditora.

On je napomenuo da će trojka koju čine predstavnici Evropske unije (EU), Evropske centralne banke (ECB) i Međunarodnog monetarnog fonda (IMF) 24. jula biti u zvaničnoj posjeti Atini kako bi ocjenili ekonomski napredak Grčke.

“Ova posjeta trojke će biti samo prilika da grčke vlasti same izaberu konopac kojim žele da se objese”, poručio je Cipras.

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Neumu već počele gužve: Proteklog vikenda sve bilo puno, traže se novi radnici, a sprema i proširenje ponude

Krajem aprila očekuje se otvorenje novog hotela sa 4 zvjezdice. Hotelska ponuda Neuma bit ce bogatija za 100 novih...

Možda vas zanima i ovo