Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Ćiro Blažević: “Još sam mlad, čekaću svoju drugu priliku na klupi BiH”

Nemojte propustiti

“Još sam mlad, čekaću svoju drugu priliku na klupi BiH”, kazao je Blažević, a onda se uozbiljio: “Šalu na stranu, da neko ne bih pogrešno protumačio. Sušić radi odličan posao i vjerujem da može odvesti BiH na SP u Brazil”.

ciro

Miroslav Ćiro Blažević, nekadašnji selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, ovih dana ponovo je glavna tema sportske javnosti Hrvatske. Ćiro je nakon 45 dana provedenih na klupi Zagreba podnio ostavku, a otkrio je i glavni razlog zbog čega je napustio klupu pjesnika s kojima u pet susreta osvojio sedam bodova, a između ostalog savladao je i aktuelnog hrvatskog prvaka Dinamo.
Obećao, pa izradio
“Prevaren sam. Obećali su mi pare, pa su me izradili”, rekao nam je Blažević, a na pitanje da li samo novac problem, odgovorio je:
“Kud ćeš gore. Samo budala može reći nije sve u parama. Pametni uzimaju, a oni koji kažu nije sve u parama, umru kao siromasi.”
Ćiro je prvi mandat na klupi Zagreba (od 2006. do 2008) okončao zbog sličnih problema sa predsjednikom Draženom Medićem. Međutim, ovaj put nije krivac prvi čovjek kluba iz Kranjčevićeve.
“Medić nije ništa kriv. Prevario me je Milan Bandić. Imao sam dogovor sa njim, ali me je izradio”, tvrdi Ćiro, naglasivši da će gradonačelnik Zagreba imati njegovu podršku na predstojećim izborima u Hrvatskoj:
“Glasat ću za Bandića. Opet će dobiti moj glas, jer voli Zagreb i dobro vodi grad.”
Iako se u glasu trenera rođenog u Travniku moglo osjetiti razočarenje zbog svega što se događalo proteklih dana, Ćiro je zadržao prepoznatljivi smisao za humor.
“Još sam mlad, čekaću svoju drugu priliku na klupi BiH”, kazao je Blažević, a onda se uozbiljio:
“Šalu na stranu, da neko ne bih pogrešno protumačio. Sušić radi odličan posao i vjerujem da može odvesti BiH na SP u Brazil”.
U medijima se moglo pročitati da bi Ćiro mogao sjesti na klupi Slovenije, nakon što je Slaviša Stojanović raskinuo ugovor sa našim narednim protivnikom u prijateljskoj utakmici zakazanoj za 6. februar.
Ništa od Slovenije
“Nisam imao nikakav kontakt sa Slovencima. Istina je da su novinari nešto pisali, ali zaista nije bilo ništa konkretno”, naglasio je Ćiro.
Nekadašnji selektor zmajeva pratio je i zbivanja u N/FSBiH. Drago mu je da je za predsjednika izabran Elvedin Dino Begić.
“Još u vrijeme dok sam bio na klupi BiH, znao sam da će Begić biti predsjednik. Pametan je, pošten i zaslužio je da bude na čelu Saveza”, zaključio je Blažević.

Izvor: Oslobođenje

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo