Srijeda, 8 prosinca, 2021

Ćiro Blažević: Mesija vidim na koljenima

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Nervozan sam i već danima ne spavam zbog ove utakmice, u kojoj nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine imaju priliku da se proslave kao igrači koji su pobijedili Argentinu, bivšeg svjetskog prvaka.

Optimista sam i znam da neće biti lako ni Argentincima. Bosna i Hercegovina ima koncentrat talenta, koja ima snagu da zaustavi dva velika, u ovom trenutku možda i najveća svjetska igrača – Di Mariju i Mesija.

Znam da “Zmajevi” mogu iznenaditi. Sve oči svjetskih nogometnih fanatika bit će uprte u tu utakmici. Bosna je svima jedna enigma. I onaj nogometni svijet se uvijek priklanja onome ko je slabiji. A BiH nije favorit.

Kunem se mrtvom majkom da sam nervozan, kao da sam Safet Sušić, Vjerujem u njega da može napraviti dobru taktiku. Potrebno je braniti se u grupama u odbrani, a onda brzi izlazak u kontru.

Pape sigurno zna da se treba u grupi braniti, a u kontri će “Gaučosima” Edin Džeko zagorčati život. Očekujem i da Miralem Pjanić svojim bombama iz “slobodnjaka” potvrdi kvalitet jednog od najboljih izvođača slobodnih udaraca.

Mi nemamo kompleks, ne bojimo se nikoga, imamo svoje oružje, svoj trik da u Brazilu napravimo iznenađenje.

Bitno je da je ekipa u prvoj fazi utakmice kompaktna, da se brani u tri linije. Središnjica terena mora biti gusta, a u takvoj formaciji ni Mesi neće moći ništa. Bacit će ga “Zmajevi” na koljena. Već ga vidim takvog.

U ponoć će cijeli svijet, svi osim Argentinaca, biti uz Bosnu i Hercegovinu. Dva sata nakon toga očekujem da Bosna i Hercegovina bude na nogama. Ja sam spreman da iz Novog Vinodolskog krenem za Sarajevo. Samo hrabro.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo