Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Čitav razred u karantinu nakon što je jedan učenik pozitivan na koronavirus

Nemojte propustiti

Školu je o potvrdi zaraze virusom korona kod učenika obavijestio u jutarnjim satima nacionalni Institut za javno zdravlje te odredio potrebne mjere prevencije širenja.

Svim učenicima trećeg razreda jedne osnovne škole u Mariboru u utorak je određena 14-dnevni karantin, nakon što je jednom od njih dijagnostifikovana zaraza virusom korona.

“Moramo biti krajnje oprezni, pa učenici tog razreda idućih 14 dana ostaju u karantinu, dok svi ostali učenici i zaposleni i dalje mogu normalno dolaziti na nastavu, uz provođenje preventivnih mjera kao i do sada”, izjavila je za mariborski dnevni list “Večer” Lidija Todorović, direktorica osnovne škole “Ludvik Pliberšek”.

Riječ je o prvom potvrđenom slučaju zaraze virusom korona u drugom najvećem slovenačkom gradu nakon mjesec dana.

U Mariboru je od početka epidemije bilo mnogo manje slučajeva infekcije Kovidom-19 u odnosu na Ljubljanu, a u odnosu na broj stanovnika manje i u odnosu na druge gradove, pa je mariborski gradonačelnik Sašo Arsenovič taj grad prije dvije sedmice već bio proglasio prvim “corona free” urbanim središtem u državi.

Školu je o potvrdi zaraze virusom korona kod učenika obavijestio u jutarnjim satima nacionalni Institut za javno zdravlje te odredio potrebne mjere prevencije širenja.

Kako nezvanično prenose mediji, dječak je bio testiran nakon što je zaraza virusom korona potvrđena kod njegove majke, ali sam nema simptome bolesti, prenosi Seebiz.eu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo