Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Cjenovnik u restoranu Vlade FBiH: Najskuplje jelo na današnjem meniju košta svega 6,50 maraka

Nemojte propustiti

Najskuplje jelo na današnjem meniju je biftek sa jajetom koji iznosi svega 6,50 maraka. Teleća snicla je marku jeftinija (5,50 KM), dok ramstek na žaru iznosi 4,50 marke.

Uvijek je zanimljvo vidjeti šta naši političari u Vladi Federaciji Bosne i Hercegovine imaju na jelovniku. Ranije smo se znali susresti sa egzotičnim jelovnikom najfinijih sarajevskih restorana gdje gosti biraju i časte se janjetinom, hobotnicama i skupim vinima.

Jedan takav jelovnik, za ponedjeljak 5. oktobra, objavljen je na društvenim mrežama, a radi se upravo o restoranu iz Vlade FBiH.

Na zanimljivoj listi, prisutni na Twitteru i Facebooku su komentirali iznimno povoljne cijene, znatno niže od onih na koje su prosječni građani Bosne i Hercegovine navikli.

Najskuplje jelo na današnjem meniju je biftek sa jajetom koji iznosi svega 6,50 maraka. Teleća snicla je marku jeftinija (5,50 KM), dok ramstek na žaru iznosi 4,50 marke.

Hladna predjela koštaju dvije marke, a na ponudi su travnički sir, francuska salata ili miješani sendvič, sa goveđom pršutom i sirom.

Foto: Radiosarajevo.ba

Na toplom predjelu je samo jedan izbor – pura sa sirom i jogurtom i iznosi tri marke.

Od gotovih jela na meniju su teleće pečenje (6 KM), te punjeni juneći odrezak (4,50 KM), Hamburški stek (4 KM), kao i pileće pečenje na mađarski način (3 KM).

Jogurt ili kefir su “skupi” i iznose marku, kao i miješana salata, a kao prilog, od marku i po, na meniju su makaroni na puteru, restovani krompir ili dinstana buranija.

Sve to naši političari nakon ručka mogu zasladiti tulumbom ili orasnicom koje koštaju po marku.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ljubiša Ćosić otvorio dušu: Volim Dodika jer je ljudina, on ne mrzi nikoga, ni naše komšije iz Sarajeva

- Jesam se napio i jesam bio pijan u kafani. Poznat sam kao neko ko voli ljude i veselje....

Možda vas zanima i ovo