Petak, 17 rujna, 2021

Član Dubioze kolektiv odgovorio na pitanje zašto je digao tri prsta na slici

Nemojte propustiti

Šibenčane je u novu 2018. godinu uveo jedan od najpopularnijih bendova u regiji – “Dubioza kolektiv”.

Dubioza Kolektiv

No, ono što je ovdašnjoj javnosti posebno zapelo za oko svakako je fotografija s koncerta na kojoj član benda Brano Jakubović pokazuje tri prsta.

Međutim, tvrdi Brano, njegova tri prsta ne simboliziraju ono na šta bi svi pomislili na prvu.

To je, navodi, bio odgovor upućen tehničaru koji ga je u prolazu upitao “U koliko sati idemo u hotel?”.

Brano poručuje kako nije ljubitelj patriotizama, nacionalizama te da ga isključivo zanima normalizam “u kojem možeš biti gej ili strejt, musliman, jevrej, kršćanin ili budista, vegetarijanac ili mesojed, Srbin, Hrvat, Bošnjak ili nešto deseto…”

– I sve je OK dok nisi pakšu. Još nešto me kopka. Šta bi bilo da smo u hotel trebali krenuti u dva, a ne u tri sata? Da li to znači da bih sa dva prsta pokazao znak koji su hrvatski branitelji koristili u Domovinskom ratu ili bih izgledao kao Lenon koji se zalaže za mir u svijetu? Ne, to bi samo značilo da ću spavati jedan sat duže. A i ja sam budala, od sada ću tražiti da na spavanje idemo najkasnije u jedan iza ponoći, pa ću rahat moći pokazivati jedan prst, i to onaj srednji. Na to se izgleda niko ne ljuti, a i dobit ćemo dodatni sat spavanja – dodao je Brano.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasti Republike Srpske najavljuju da će 2022. godine samostalno provesti izbore

Republička komisija RS može provoditi određene aktivnosti u izbornom procesu samo ako joj te ovlasti prenese Centralna izborna komisija...

Možda vas zanima i ovo