Srijeda, 24 veljače, 2021

Članica CIK-a koju je Milorad Dodik vrijeđao zbog braka s Bošnjakom: “Neću pružati alibi aposlutno nikome ko je prekršio odredbe Izbornog zakona”

Autor:Klix.ba

Nemojte propustiti

Proglašene oštrije mjere: Od sutra se primjenjuje nova naredba Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS objavio je nove naredbe, preporuke i mjere koje stupaju na snagu 25. februara 2021....

BiH napravila važne korake ka NATO-u: Formirana komisija, usvojen Program reformi i biće poslan u Brisel

Ministrica Turković je kazala kako su i svi srpski ministri glasali za Program reforme i da se on u...

Palmer pohvalio Dodika zbog skidanja table sa imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića

U intervjuu za Glas Amerike, Matthew Palmer, zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Država za Evropu i Evroaziju, te specijalni...

SIPA na terenu: Novi pretresu u Sarajevu u slučaju Dženan Memić

Nakon okončanja pretresa postupajući tužitelj odredit će se prema daljim aktivnostima a istraga u predmetu intenzivno se nastavlja. Po nalogu...

Na samoj sjednici CIK-a, nekoliko sati prije Dodikovog ispada, Bjelica-Prutina je znala šta je očekuje pa je odlučila i poslati poruku svima koji je napadaju kazavši da neće podleći pritiscima.

Članica Centralne izborne komisije BiH Vanja Bjelica Prutina jučer je izložena uvredama lidera SNSD-a Milorada Dodika samo zbog toga što je glasala za poništavanje izbora u Srebrenici i Doboju.

Dodik je na konferenciji za medije u Doboju “kritikovao” članicu CIK-a iz reda srpskog naroda jer je u braku sa čovjekom koji je Bošnjak ili musliman kako bi Dodik kazao.

“Gospođa koja predstavlja srpski narod je udata ili je bila udata za Bošnjaka u Sarajevu, muslimana. Neko će reći šta to ima veze, ma nemojte. Nema veze? Ma nemojte. To pokazuje koliko je sve namješteno”, kazao je Dodik.

No, na samoj sjednici CIK-a, nekoliko sati prije Dodikovog ispada, Bjelica Prutina je znala šta je očekuje pa je odlučila i poslati poruku svima koji je napadaju kazavši da neće podleći pritiscima.

“Želim reći da se niko ne može sakriti iza mene i da niko ne može očekivati da pod pritiskom neću djelovati u okviru zakona. I to imam potrebu da kažem veoma jasno. To se odnosi na ovaj slučaj i na neke druge slučajeve koje smo razmatrali kada sam indirektno ili direktno kroz medije ili na neki drugi način bila izložena pritiscima”, rekla je.

Članica CIK-a je zatim dodala i da će uvijek raditi u okviru zakona.

“Neću pružati alibi aposlutno nikome ko je prekršio odredbe Izbornog zakona. Napadi se mogu nastaviti još žešće”, kazala je Vanja Bjelica Prutina.

Nova Dodikova izjava izazvala je brojne osude i kritike, a neki su poručili da brojni visoki funkcioneri u SNSD-u i RS-u imaju mješovite brakove, što znači da je Dodik uvrijedio direktno i svoje saradnike.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tegeltija tvrdi: Pfizer nas ucjenjuje, vrijeme je da prestanemo biti fini prema njima

"Obećali su 27.000 vakcina sada i krajanje vrijeme je da prestanemo biti fini prema njima jer je njihova obaveza...

Možda vas zanima i ovo