Coca-Cola HBC B-H Sarajevo šestu godinu zaredom Poslodavac Partner! | | Bh-index

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo šestu godinu zaredom Poslodavac Partner!

Biznis> Ekonomija> Industrija    Datum: 17.07.2019.    
Autor: Redakcija


Kompaniji Coca-Cola HBC B-H Sarajevo i ove je godine dodijeljen certifikat Poslodavac Partner, prestižno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima hrvatske kompanije SELECTIO. Coca-Cola HBC B-H Sarajevo dio je projekta Certifikat Poslodavac Partner već šest godina te svake godine iznova potvrđuje predanost kvalitetu upravljanja zaposlenicima, a u ovogodišnjoj certifikaciji kompanija je postigla impresivan rezultat od čak 97% bodova.

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo postigla je u ovogodišnjem procesu certifikacije maksimalan broj bodova u područjima Upravljanje učinkom i Usavršavanje i razvoj, time demonstrirajući svoju kontinuiranu predanost razvoju zaposlenika. Radni učinak Coca-Colinih zaposlenika procjenjuje se na kvalitetan i sistematičan način te se, u skladu s potrebama i interesima zaposlenika, za njih definiraju individualni razvojni planovi koji im omogućavaju kontinuirani napredak i razvoj znanja i vještina, a u protekloj godini svi su zaposlenici učestvovali u nekom od dodatnih oblika usavršavanja, dok su u prosjeku učestvovali u čak više od 45 sati edukacija.

U Coca-Coli su također usmjereni na davanje svog doprinosa zajednici te na pružanje prilika mladima, pa im tako kroz brojne programe poput Coca-Colina podrška mladima pomažu u stjecanju poslovnih i životnih znanja i vještina, dok u sklopu programa poput ljetne prakse Coke Summership studentima pružaju priliku raditi s Coca-Colinim mentorima na konkretnim projektima te tako stjecati neprocjenjiva iskustva i vještine.

Nela Bučević, direktorica Odjela za ljudske potencijale Coca-Cole HBC Adria, primila je certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave kompanije SELECTIO.

„U ovoj godini obilježavamo pet desetljeća od početka distribucije Coca-Colinih proizvoda na tržištu Bosne i Hercegovine. Osobito smo ponosni što smo kroz sve te godine uspješno održali interes talentiranih ljudi za rad u našoj kompaniji. Vjerujemo u pristup stvaranja poželjnog radnog mjesta te motiviramo i zadržavamo talentirane ljude odajući im pošteno priznanje za njihov rad. Visoke rezultate u području učinkovitosti zaposlenika postigli smo prepoznajući kada je bilo potrebno učenje kako bismo postigli najveći utjecaj, a kada je bio potreban razvoj. U ovom procesu usmjeravali smo se na prioritetne vještine i raznovrsne učinke koji mogu ubrzati napredovanje svih naših zaposlenika. Zahvaljujemo kompaniji SELECTIO što nam je i ove godine dodijelila certifikat Poslodavac Partner, koji je potvrda naših aktivnosti i pristupa u upravljanju ljudskim potencijalima te motivacija da i u budućnosti postavljamo visoke ciljeve u osiguranju dobrobiti naših zaposlenika“, istaknula je Nela Bučević, direktorica Odjela za ljudske potencijale Coca-Cole HBC Adria.

Trenutno postoji 61 nosilac Certifikata u Hrvatskoj, Albaniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni sponzor portal MojPosao i poslovni sedmičnik Lider kao medijski sponzor. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.


Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.