Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Čolo otkrila detalje sastanka s visokim predstavnikom: Schmidt je tražio od SDA da se povučemo i pustimo stare-nove snage da formiraju vlast

Preporučeno

Čolo je kazala da je Schmidt poručio da SDA ne smije blokirati jer je najvažnije da BiH sada uđe u EU.

Potpredsjednica SDA Alma Čolo izjavila je u emisiji “Jutro za sve” na BHRT-u da je visoki predstavnik Christian Schmidt nedavno tražio od SDA da se “povuku”.

“Christian Schmidt nas je zovnuo prvenstveno da nam kaže da bi se mi trebali povući, a da pustimo da ove nove-stare snage formiraju vlast na federalnom i državnom nivou”, izjavila je Čolo.

Upravo se čita:  Društvene mreže gore nakon Dodikove posjete džamiji: „Arlauču li hodže u Tatarstanu, tamo nema srpskih nekretnina…"

Zatim je kazala da je Schmidt poručio da SDA ne smije blokirati jer je najvažnije da BiH sada uđe u EU.

“Mi smo sve godine radili sve da BiH može ući u EU, ispunjavali smo ključne prioritete, ali su zakoni padali u Domu naroda zato što HDZ i SNSD nisu željeli da ti zakoni budu usvojeni”, dodala je.

Upravo se čita:  Dodik po povratku iz Rusije: Primljeni smo sa puno uvažavanja, nema nikakve mistike

Čolo je otkrila da su predstavnici SDA na sastanku rekli Schmidtu da će koristiti sva sredstva u skladu sa ustavom i zakonom i sve na što imaju pravo.

“Ništa nećemo blokirati, dobili smo najviše glasova”, izjavila je Čolo.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Dobre vijesti za bh. dijasporu koja živi u ovoj europskoj državi: Usvojen važan sporazum o vozačkim dozvolama između Bosne i Hercegovine i Italije

Danas je, nakon 12 godina neuspješnih pokušaja usaglašavanja, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog ministra komunikacija i prometa...

Još vijesti za vas