Utorak, 28 rujna, 2021

Cormack: Vlada i američki narod daju punu podršku žrtvama genocida u Srebrenici

Nemojte propustiti

Veleposlanica SAD u BiH Maureen Cormack, komentirajući posljednja događanja oko obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, kazala je da Vlada i američki narod od 1995. godine pružaju punu podršku preživjelim žrtvama genocida.

– Ja također mislim da je nakon 20 godina i približavanja dvadesete godišnjice od genocida potrebno pružiti podršku obiteljima koje su preživjele genocid – istaknula je veleposlanica Cormack.

Izrazila je nadu da će trenutačne nesuglasice biti prevladane i da će se iznaći kompromis kako bi godišnjica bila dostojanstveno obilježena.

– Nadam se da će strane na neki način naći zajednički jezik i da će uspjeti prevladati situaciju koja se sada dodatno i očigledno zakomplicirala i da će naći načina da se dostojanstveno obilježi dvadeset godina od genocida – istaknula je Cormack

Američka veleposlanica, zajedno s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem i načelnikom općine Edisom Dervišagićem, u srijedu je simboličnim polaganjem temeljnog kamena, ozvaničila početak radova na izgradnji 14 kuća srušenih u prošlogodišnjim klizištima na području općine Gradačac.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo