Četvrtak, 21 listopada, 2021

Cornell: Pucao bih Obami u glavu i napao izraelsku ambasadu

Nemojte propustiti

CornellMladić iz Ohioa koji je uhapšen zbog planiranja napada na Capitol Hill prije dva mjeseca, izjavio je za loklanu TV stanicu da bi upucao predsjednika Baracka Obamu u glavu.

Dvadesetogodišnji Christopher Cornell, koji je uhapšen nakon je ovo izjavio u telefonskom intervjuu za lokalnu WXIX TV stanicu koja je podružnica Fox Newsa. Izjave ovog tipa se prema krivičnom Zakonu SAD-a okarakterisane kao prekršaj D kategorije.

Cornell je uhapšen u januarau zbog navodne pripreme napada na Capitol Hill.

Kazao je, da ga nisu uhapsili FBI agenti, da bi podmetnuo bombe na Capitol Hill i ambasadu Izraela. Smatra se simpatizerom ISIS-a.

“Ša bih uradio? Uzeo bih pištolj, prislonio ga na Obaminu glavi i povukao obarač”, kazao je Cornell u intervjuu koji je davao iz zatvora Boone County u Kentuckyju.

“Onda bih ispalio rafal po Senatu i članovima Doma naroda, potom bih napao izraelsku amabasadu i ostale zgrade pune kafira koji vode rat protiv nas Muslimana i vrše krvoproliće. To bih uradio”.

Dodao je još da vjeruje da SAD-u tek slijede napadi slični njegovim i to u Texasu, Ohiou i New Yorku.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo