Utorak, 30 studenoga, 2021

Čović brani svog “druga” Dodika: Sankcije nikada nisu bile rješenje

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Dragan Čović je uvjeren kako će uskoro, tj. do kraja ove godine u Parlamentu završiti izmjene Izbornoga zakona BiH kako bi se osiguralo legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda kad je u pitanju Predsjedništvo BiH i Dom naroda FBiH.

Sankcije nikada nisu bile rješenje i siguran sam da neće biti nešto na stolu dok se mi dogovoramo, kazao je u srijedu u Mostaru predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, komentirajući najavljene sankcije SAD-a i Europske unije bh. političarima.

– Razgovori koji se vode i koji su se vodili bili su intenzivni, a u narednih petnaestak dana bit će ih na desetke s različitih strana svijeta. No, jasno je dano do znanja da se mi moramo dogovoriti, primarno u FBiH odnosno približiti odnose i vratiti povjerenje između Hrvata i Bošnjaka. To je ključni zadatak HDZ-a BiH i onoga što ja predstavljam u HDZ-u putem HNS-a, a jednako tako vjerujem i kolege iz SDA i drugih bošnjačkih stranaka u BiH – kazao je Čović novinarima, ustvrdivši kako je siguran da neće biti sankcija dok traju dogovori.

Uvjeren je kako će uskoro, tj. do kraja ove godine u Parlamentu završiti izmjene Izbornoga zakona BiH kako bi se osiguralo legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda kad je u pitanju Predsjedništvo BiH i Dom naroda FBiH.

– Mislim da bismo time riješili sve blokade i ono što imamo kao politički problem – ocijenio je Čović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo