Petak, 17 rujna, 2021

Čović ljut zbog odlaska Izetbegovića u Tursku pa mu poslao poruku

Nemojte propustiti

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je da ne zna u čije ime je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović otputovao u Istanbul na sastanak s predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i naglasio da u Tursku nije otišao u ime Predsjedništva BiH.

“Mladen Ivanić, Izetbegović i ja razgovarali smo na tu temu i moje mišljenje je bilo, isto kao i mišljenje Ivanića da je to neprihvatljiva varijanta, i da Izetbegović nema nijednog razloga da ode, da će to samo izazvati dodatne probleme, nagađanja, radi čega se ide, posebno, jer gospodin Izetbegović ne ide kao predsjedavajući Predsjedništva BiH, nego kao član Predsjedništva BiH, bez ikakve zajedničke platforme, o temama o kojima bi se razgovaralo. U ovom slučaju Izetbegovoić je otišao u svoje ime ili u ime stranke, u ime Predsjedništva svakako nije otišao”, istakao je Čović.

On se u razgovoru za “Dnevni avaz” osvrnuo i na nedavnu Izetbegovićevu izjavu u Beogradu da će se spoljna politika BiH voditi isključivo u Sarajevu.

“Sad odjednom jedan od članova Predsjedništva BiH, u čije ime, to ne znamo i o tome svi nagađamo, ide u drugu državu, razgovara s predsjednicima druge dvije države i razgovora o nekim temama, koje ne mogu biti ništa drugo do spoljna politika BiH. Nadam se da će nam Izetbegović to pojasniti sutra i prekosutra, ali to je za mene u svakom slučaju kao norma neprihvatljivo”, poručio je Čović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik Bosnu i Hercegovinu ne smatra svojom državom, a plaću prima od novca bh. građana

Milorad Dodik, ne propušta priliku da se odriče BiH. Iste one zemlje u kojoj živi, gdje mu je imovina...

Možda vas zanima i ovo