Subota, 25 rujna, 2021

Čović sa Kinezima, Kolinda sa Hrvatima u RS

Nemojte propustiti

U zajedničkom obraćanju javnosti nakon održanog sastanka između članova Predsjedništva i predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović odgovarajući na pitanja novinara o položaju Hrvata u entitetu sa srpskom većinom kazao je Hrvata u RS nažalost ima ih koliko ih ima, da se ipak može potaknuti povratak, ali i dodao kako nikome neće “dopustiti da na tome gradi neki politički položaj.”

Koliko je Čović zapravo bio ozbiljan kada je govorio o poticanju povratka Hrvata u entitet sa srpskom većinom, o tome najbolje govori posjeta Kolinde Grabar Kitarović Derventi, posjeta koja je od strane medija iz Hrvatske bila propraćena sa naročitom pozornošću. Tako Nova TV podsjeća da je sa područja RS-a protjerano 85 posto Hrvata i da su onim Hrvatima koji ipak još uvijek preživljavaju u tome entitetu ukinuta sva moguća ljudska prava.

Predsjednica Hrvatske je poslala poruku Hrvatima da ostanu na svojoj djedovini i da se bore za svoja prava te da će imati maksimalnu podršku iz Hrvatske. Dogovorili su i sastanak s predsjednicom u Zagrebu, u njezinom Uredu, da pokušaju nešto napraviti.

Rame uz rame sa predsjednicom Hrvatske nije stajao lider HDZ-a Dragan Čović koji navodno smatra da treba potaknuti povratak, kao što Čović stoji uz predsjednicu Hrvatske kada traži ekskluzivitet u predstavljanju Hrvata, oslanjajući se na dio hercegovačkih Hrvata koje kontroliše..

Međutim, očito je, u što se i zvanični Zagreb mogao uvjeriti, da je Dragan Čović Hrvate iz entiteta sa srpskom većinom, ostavio na milost i nemilost Miloradu Dodiku, istom onom Dodiku zbog kojeg se Hrvati iz tog entiteta žale zvaničnom Zagrebu da su uskraćeni za sva ljudska prava, svjesni da je Čović prodao sve Hrvate u Bosni i Hercegovini osim one koje je kupio na ovaj ili onaj način.

Koliko je Čoviću i doista stalo do Hrvata u manjem bosanskohercegovačkom entitetu, ponajbolje govori i to da je Čović, tek potom što je u zgradi Predsjedništva BiH pozvao predsjednicu Hrvatske da obiđu Hrvate u RS zajedno sa ministrom izbjeglica u RS Davorom Čordašom, predsjednicu Hrvatske “ispratio” na taj put, a lično se zaputio u Mostar zbog neodloživih obaveza povodom obilježavanja Kineske nove godine, odnosno nužnog prisustva muzičko-plesnom spektaklu u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, kojemu je Čović prisustvovao, dok je predsjednica Hrvatska sa sobom iz Dervente nosila ne baš prijatne utiske o položaju hrvatskog naroda u tome entitetu.

Narod koji zna da svome članu Predsjedništva nije preči od Kineske nove godine. Znaju li to i u Zagrebu? Nakon posjete Kolinde Grabar Kitarović i Čovićeve najluđe kineske noći, morali bi znati.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U BiH počinje EUFOR-ova vježba ‘Brzi odgovor 2021’

Tokom vježbe bit će izvršena provjera vojnika prema različitim scenarijima kako bi se ispitala njihova reakcija i utvrdilo da...

Možda vas zanima i ovo