Subota, 2 srpnja, 2022

Čović se ipak plaši sankcija? Lider HDZ-a oštro o ministrici Turković: Hoda po svijetu, predstavlja jednu porodicu

Nemojte propustiti

Predsjedniku HDZ-a je, čini se, zasmetalo to što Turković u razgovorima sa svjetskim zvaničnicima ukazuje na političke probleme u državi, te direktno proziva odgovorne za krizu.

Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda PS BiH, obratio se na današnjoj hitnoj sjednici ove državne institucije, na kojoj se raspravlja o finansiranju predstojećih Općih izbora.

U jednom dijelu svog izlaganja, Čović se osvrnuo na rad aktuelne ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković.

Čoviću je, čini se, zasmetalo to što Turković u razgovorima sa svjetskim zvaničnicima ukazuje na političke probleme u državi, te direktno proziva odgovorne za krizu.

– Vidjeli ste kada naša ministrica vanjskih poslova hoda po svijetu šta joj je ključni izraz i na koga se poziva. Podsjetit ću vas da smo ovdje nekoliko puta pokrenuli raspravu o radu ministrice vanjskih poslova, rekao je Čović.

Ističe kako šefica bh. diplomatije “predstavlja jednu stranku u BiH”.

– Ona predstavlja jednu porodicu ili u najgorem slučaju jednu stranku u BiH. Hoda po svijetu, traži sankcije, uvjera nekoga da ih treba napraviti na ovakav ili onakav način, kazao je on.

S ozbirom da bi se Čović, uslijed blokiranja odluke o izdvajanju novca za izbore, mogao suočiti sa sankcijama onda i nije toliko iznenađenje zbog čega je lider HDZ-a BiH danas “napao” ministricu Turković.

On je, podsjećamo, prije nekoliko dana izjavio da se ne plaši sankcija.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Još ništa od nižih cijena goriva: Ukidanje akciza nije ni stiglo na dnevni red

Snježana Novaković-Bursać obrazlaže da u prijedlogu nema ništa novo i da se radi isključivo o pokušaju opozicije da Predstavnički...

Možda vas zanima i ovo