Petak, 1 ožujka, 2024

Čović se ipak plaši sankcija? Lider HDZ-a oštro o ministrici Turković: Hoda po svijetu, predstavlja jednu porodicu

Preporučeno

Predsjedniku HDZ-a je, čini se, zasmetalo to što Turković u razgovorima sa svjetskim zvaničnicima ukazuje na političke probleme u državi, te direktno proziva odgovorne za krizu.

Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda PS BiH, obratio se na današnjoj hitnoj sjednici ove državne institucije, na kojoj se raspravlja o finansiranju predstojećih Općih izbora.

U jednom dijelu svog izlaganja, Čović se osvrnuo na rad aktuelne ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

Čoviću je, čini se, zasmetalo to što Turković u razgovorima sa svjetskim zvaničnicima ukazuje na političke probleme u državi, te direktno proziva odgovorne za krizu.

– Vidjeli ste kada naša ministrica vanjskih poslova hoda po svijetu šta joj je ključni izraz i na koga se poziva. Podsjetit ću vas da smo ovdje nekoliko puta pokrenuli raspravu o radu ministrice vanjskih poslova, rekao je Čović.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

Ističe kako šefica bh. diplomatije “predstavlja jednu stranku u BiH”.

– Ona predstavlja jednu porodicu ili u najgorem slučaju jednu stranku u BiH. Hoda po svijetu, traži sankcije, uvjera nekoga da ih treba napraviti na ovakav ili onakav način, kazao je on.

S ozbirom da bi se Čović, uslijed blokiranja odluke o izdvajanju novca za izbore, mogao suočiti sa sankcijama onda i nije toliko iznenađenje zbog čega je lider HDZ-a BiH danas “napao” ministricu Turković.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

On je, podsjećamo, prije nekoliko dana izjavio da se ne plaši sankcija.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas