Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Čović se konačno oglasio: Nemam ništa kazati o Inzku, došao je kao prijatelj, a unazadio sve i to nema veze sa odlukom koju je nametnuo

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Lider HDZ-a kaže da očekuje dobru saradnju sa novim visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom.

Lider HDZ-a i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović rekao je danas na konferenciji za medije da je Valentin Inzko “značajno unazadio sve projekte u BiH”, te je odgovarajući na novinarsko pitanje poručio da “nema ništa kazati o Inzku.

-Valentin je u BiH došao kao prijatelj, bojim se da odlazi kao neko ko je značajno unazadio sve projekte u Bosni i Hercegovini. Mislim da zadnjih godina djeluje s jedne platforme‚ neke politike koja nije politika BiH, rekao je Čović, dodajući da to nema veze sa posljednjom odlukom koju je nametnuo.

Sa druge strane, lider HDZ-a kaže da očekuje dobru saradnju sa novim visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom.

-Očekujem da bh. vlast preuzme odgovornost za posao. Prijatelji nam pomažu da se stabiliziramo, ali mi moramo preuzeti odgovornost. Volio bih da prijatelji izvana na sličan način razmišljaju, rekao je Čović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ovo su pravila za ulazak državljana Bosne i Hercegovine u Njemačku

Ukoliko niste vakcinisani možete ući u Njemačku samo u posebnim slučajevima. Preduvjet je tzv. apsolutna potreba. Od nedjelje, 12. septembra...

Možda vas zanima i ovo