Srijeda, 27 siječnja, 2021

Čović se požalio na navodne izborne malverzacije, iz Ambasade SAD mu ekspresno odgovorili

Nemojte propustiti

Sud BiH odbacio žalbe: Izbori u Srebrenici i Doboju će biti ponovljeni

Sud BiH odbio je sve žalbe koje su upućene na odluke Centralne izborne komisije BiH o poništavanju izbora u...

Totalni raspad sistema: BiH naručila vakcine, ali niko ne zna šta je naredni potez da bi one stigle

Bosna i Hercegovina naručila je milion 232 hiljade doza vakcina preko Covaxa, a 892 hiljade preko mehanizma snabdijevanja Evropske...

Slučaj u BiH: Nakon smrti mladića samo smanjena plata dispečeru Hitne pomoći

Srđanov brat Nemanja rekao je za “Nezavisne” da je poražavajuća činjenica to što je propisano da se u ovakvim...

Razgovor o ikoni koju je Dodik poklonio Lavrovu: Evo šta je glavna tužiteljica rekla ukrajinskom ambasadoru!

Osim afere "ikona", na sastanku se razgovaralo o procesuiranju i radu na predmetima koji se odnose na sudjelovanje državljana...

Ekspresan odgovor Čoviću je stigao iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, u kojem su naveli da bilo kakve navode o prevarama treba istražiti brzo i na odgovarajući način.

Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH, uputio je pismo voditelju Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Johannu Sattleru, ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Ericu Nelsonu, visokom predstavniku za Bosnu i Hercegovinu Valentinu Inzku i ambasadorici Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Kathleen Kavalec u vezi s izborima u Mostaru.

Šef HDZ-a Dragan Čović poslao je pismo međunarodnim dužnosnicima nakon izbora u Mostaru tvrdeći, ukratko, da je pokraden.

U pismu je Čović, između ostalog, naveo da “postoje osnove sumnje da su glasovi koje su osvojile stranke s hrvatskim predznakom, uz nezakonitu koordinaciju s ovlaštenim osobama iz Središnjeg izbornog povjerenstva, na kriminalan način prebacivani u cilju stjecanja mandata u većinskim hrvatskim izbornim područjima”.

Odgovor Čoviću je stigao iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, u kojem su naveli da bilo kakve navode o prevarama treba istražiti brzo i na odgovarajući način.

“Bilo kakve prigovore o navodnim izbornim prevarama treba prijaviti organima za provođenje zakona te Centralnoj izbornoj komisiji kao glavnom državnom organu, odgovornom za organizaciju i nadzor izbornog procesa u BiH”, naveli su iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Loše vijesti: Njemački poslodavci smanjili planove zapošljavanja u 2021. godini

Među pružaocima usluga, brojke o zapošljavanju i otpuštanjima su manje-više uravnotežene. Konsultantske kompanije za IT sektor i menadžment namjeravaju...

Možda vas zanima i ovo