Srijeda, 4 listopada, 2023

Čović “u ime hrvatskog naroda i BiH” čestitao Vučiću i Orbanu

Preporučeno

Lider HDZ-a BiH izrazio je “iznimno zadovoljstvo zbog pobjede Mađarskog građanskog saveza sa Orbanom na čelu”.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je čestitao Aleksandru Vučiću i Viktoru Orbanu pobjede na izborima u Srbiji i Maađrskoj.

Čović je “u ime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine i u ime svoje domovine Bosne i Hercegovine” uputio najiskrenije čestitke Vučiću na još jednom osvojenom predsjedničkom mandatu kao i ostvarenim izbornim rezultatima Srpske napredne stranke u Srbiji.

Upravo se čita:  Vukanović blokirao ulaz u NSRS, intervenisala policija

“Držim kako ćete ponovno ukazano snažno povijesno povjerenje građana Srbije odgovorno iskoristiti i da će ostvareni rezultat kreirati još jedan snažan mandat za uspješne političke korake Vas i Vaše stranke. Također, vjerujem kako ćemo našu dosadašnju dobru suradnju, prijateljstvo i trajnu vezu naših domovina, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, još više produbiti i učvrstiti na dobrobit svih naših naroda. Uz izraze mog osobitog poštovanja, želju za uspjehom u budućem radu kao i dobrim zdravljem i zadovoljstvom u Vašem osobnom životu, srdačno Vas pozdravljam”, stoji u Čovićevoj čestitki Vučiću.

Upravo se čita:  Dodik izvrijeđao Konakovića: "Nisam znao da je toliko glup, to ni Tito sebi nije dozvolio"

Također, lider HDZ-a BiH izrazio je “iznimno zadovoljstvo zbog pobjede Mađarskog građanskog saveza sa Orbanom na čelu”.

“Ova veličanstvena pobjeda je čvrsti dokaza povjerenja mađarskoga naroda viziji budućnosti koja se zasniva na demokršćanskim principima stranke FIDESZ koju predvodite. Uvjeren sam kako ćemo u skorijem razdoblju imati prigodu za susret kada ćemo kroz prijateljski razgovor još više učvrstiti veze naših dvaju naroda i zemalja”, dodao je Čović.

Upravo se čita:  Ministar izazvao burne reakcije: Nešić podijelio lažnu sliku Vijećnice s bojama zastave Kosova i zaprijetio gradonačelnici Sarajeva

Na kraju je Orbanu poželio “dobro zdravlje i još jednom izrazio osobito poštovanje”.

Podsjećamo, potpredsjednik Savjeta Ruske Federacije Konstantin Kosačov ocijenio je kako su izbori u Srbiji i Mađarskoj “potvrdili suverenitet tih zemalja”.

“Bravo, Srbijo! Bravo, Mađarska! Bravo, prava i suverena Evropo”, napisao je, između ostalog, Kosačov.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Šta donosi najavljeni zakon: Koliko rakije će se moći proizvoditi?

Koliko se alkoholnog pića godišnje proizvede u FBiH – niko ne zna. Ova oblast je potpuno u “sivoj zoni”,...

Možda vas zanima i ovo