Petak, 27 siječnja, 2023

Čović upoznao Varhelyija i Sattlera sa sporazumom koji potpisuje s osmorkom

Nemojte propustiti

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović jutros je održao sastanak sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyijem i šefom Delegacije EU Johannom Sattlerom koje je upoznao sa sadržajem sporazuma koji će danas potpisati Čović i Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH u ime osam stranaka koje će formirati vlast u PS BiH.

“Sa odanim prijateljem BiH uoči potpisivanja dokumenta o Smjernicama, principima i ciljevima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za period 2022-2026. Status kandidata za BiH 2022. ostaje glavni prioritet, fokusirajući se na neophodne reforme koje predstoje”, napisao je Čović na Twitteru.

Uoči današnjeg potpisivanja sporazuma oglasio se i lider NIP-a Elmedin Konaković koji je naveo kako su dokument sačinile radne grupa stranaka koje čine koaliciju, bez međunarodnih medijatora.

“Još jedan proces koji dugo nije viđen, sporazumi su potpisivani uglavnom pod pritiskom međunarodne zajednica i skoro nijedan nije realizovan”, naveo je Konaković.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nižu se reakcije na Nešićeva tri prsta u studiju FTV-a: “Sarajevo je konačno oslobođeno…”

Nešić se izvinio sinoć “ukoliko je nekoga uvrijedio” pokazivanjem tri prsta ispred zgrade Parlamenta BiH u Sarajevu, ali je...

Možda vas zanima i ovo