Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Čovića ne popušta optimizam: Uvjeren sam da ćemo 6. aprila dobiti Vladu FBiH

Autor:Fena

Nemojte propustiti

– U ovom trenutku nemamo drugog rješenja nego napraviti Vladu Federacije – izjavio je Čović nakon sjednica stranačkog predsjedništva.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i dalje je uvjeren da će 6. aprila biti imenovana nova Vlada FBiH.

– Mi imamo ustavnu obvezu da do 6. aprila imenujemo Vladu FBiH i ja sam uvjeren da će se to dogoditi. E sada, šta ako, da ne odgovaram na hipotetička pitanja. Pričat ćemo sedmog šta smo propustili petog ili šestog, pa ćemo onda vidjeti kako dalje. U ovom trenutku nemamo drugog rješenja nego napraviti Vladu Federacije – izjavio je Čović nakon sjednica stranačkog predsjedništva.

Upravo se čita:  Oglasio se i Dodik: Neprimjerena reakcija prema golorukom srpskom narodu

Kada su u pitanju potezi političke grupacije okupljene oko SDA, Čović je kazao kako će oni činiti sve da obesmisle proces formiranja nove izvršne vlasti u Federaciji BiH, jer je njihov posao spriječiti „formiranje Vlade FBiH bez SDA“.

Čović je komentirao i prijetnje smrću upućene čelnicima Naroda i prave i SDP-a BiH, kazavši kako takve prijetnje nisu nikakva novost u političkom životu BiH, ali i da ih treba shvatiti ozbiljno te da ih trebaju rješavati institucije BiH.

Pročitajte još

Izdvajamo

Povratnik Asim Grozdanić sam obnovio kuću i živi od svog rada: Nisam nikad dobio nikakav poticaj

Njegovoj supruzi nedostaje nekoliko godina staža kako bi se penzionisala. Asim Grozdanić (65) među prvim je povratnicima u bihaćko naselje...

Možda vas zanima i ovo