Četvrtak, 28 siječnja, 2021

Čovićev portal osuo paljbu po Komšiću: “Traži od premijera Crne Gore da se izvini zbog nepoštivanja Ustavnog suda BiH, kojeg on sam ne poštuje”!

Nemojte propustiti

Skandalozan istup načelnika Srebrenice: Mladen Grujičić ljut, poziva na otcjepljenje RS

Grujičić odluku CIK-a kao i današnju Suda BiH smatra skandaloznim i sramotnim i dodaje "da se pokazalo da se...

Sud BiH odbacio žalbe: Izbori u Srebrenici i Doboju će biti ponovljeni

Sud BiH odbio je sve žalbe koje su upućene na odluke Centralne izborne komisije BiH o poništavanju izbora u...

Totalni raspad sistema: BiH naručila vakcine, ali niko ne zna šta je naredni potez da bi one stigle

Bosna i Hercegovina naručila je milion 232 hiljade doza vakcina preko Covaxa, a 892 hiljade preko mehanizma snabdijevanja Evropske...

Slučaj u BiH: Nakon smrti mladića samo smanjena plata dispečeru Hitne pomoći

Srđanov brat Nemanja rekao je za “Nezavisne” da je poražavajuća činjenica to što je propisano da se u ovakvim...

Ovaj Čovićev portal smatra da je Komšićevo upozorenje licemjerno jer ni on sam navodno ne poštuje odluke Ustrvog suda BiH.

Mostarski portal HMS pod izravnom kontrolom lidera HDZ-a, Dragana Čovića, piše kako je član Predsjedništva BiH Željko Komšić ocijenio da je čestitka crnogorskog premijera Zadravka Krivokapića upućena povodom obilježavanja neustavnog dana entiteta RS, izraz dubokog nepoštivanja države Bosne i Hercegovine i odluka Ustavnog suda BiH, piše Slobodna Bosna.

– Nepoštivanje odluka Ustavnog suda BiH predstavlja krajnji izraz nepoštivanja države Bosne i Hercegovine. Očekujem od Vlade Crne Gore da se u najkraćem mogućem roku ogradi od čina premijera Crne Gore koji je izravno usmjeren protiv suvereniteta države Bosne i Hercegovine, citira HMS Komšićeve riječi.

Ispriku građanima Bosne i Hercegovine, također, dužni su uputiti koalicijski partneri premijera Krivokapića zbog veličanja datuma koji u kolektivnoj svijesti građana BiH nije ništa drugo nego datum koji simbolizira početak velikosrpske agresije nad BiH i početak provođenja genocidnog projekta te politike – kazao je Komšić.

No, Čovićev portal smatra da je Komšićevo upozorenje licemjerno jer ni on sam navodno ne poštuje odluke Ustrvog suda BiH.

-I dok Komšić traži od premijera drugih država poštivanje presuda Ustavnog suda BiH i Bosne i Hercegovine, on sam ne poštuje ni jedno ni drugo. Za legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda koje nalaže presuda Ustavnog suda BiH, Komšić uobičava reći kako je to retrogradni sovjetski model, fašizam i apartheid pri čemu se bori i za ukidanje konstitutivnosti naroda kao ustavnog -temelja države Bosne i Hercegovine, piše Čovićev portal HMS, koji zanemaruje notornu činjenicu da je Komšić izabran po istom Izbornom zakonu po koje, je u prethodnom mandfatu izabran Dragan Čović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beogradski analitičar zabrinut: “Vijest o razgovoru između Bidena i Mereklove o prioritetima zajedničkog djelovanja na Zapadnom Balkanu nije dobra za nas”

Iako su brojni analitičari prognozirali da novom američkom predsjedniku Joe Bidenu Balkan neće biti visoko na skali prioriteta, on...

Možda vas zanima i ovo