Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Čovićevi mediji tvrde da se dogodio veliki zaokret: Nadzire se postizanje dogovora oko Izbornog zakona?

Autor:Patria

Nemojte propustiti

Subota je inače Dan D što se tiče razgovora o izbornoj reformi i do kraja bi dana trebalo biti poznato hoće li ovaj pozitivni zamah rezultirati konačnim sporazumom – pišu mediji

Veliki zaokret u razgovorima o izbornoj reformi događa se u Neumu, te se već počelo s draftiranjem određenih usuglašenih pojednosti, doznaje Večernji list. Nakon sinoćnjeg i jutrošnjeg kruga razgovora konačno se počelo nazirati da postoji ozbiljna mogućnost postizanja kompromisa koji bi zadovoljio hrvatsku i bošnjačku stranu.

“Optimisti smo da je moguće doći do dogovora, moram priznati kako imamo posve novo ozračje u razgovorima kakvo jučer nije vladalo veći dio dana”, rekao je sugovornik Večernjaka. Nije mogao govoriti o detaljima sporazuma i eventualnog približavanja stajališta budući se radi o jako osjetljivim pitanjima zbog čijeg bi javnog objavljivanja i cijeli razgovori mogli propasti. Subota je inače Dan D što se tiče razgovora o izbornoj reformi i do kraja bi dana trebalo biti poznato hoće li ovaj pozitivni zamah rezultirati konačnim sporazumom.

Očekuje se postizanje dogovora o paketu, a to znači modelima o načinu biranja članova BiH Predsjedništva, Doma naroda Federacije BiH, posebna je tema izborni integritet, te funkcioniranje Federacije BiH. Dio bošnjačkih medija jučer je objavio kako je SDA odbila elektorski model biranja članova BiH Predsjedništva kojega je predložila američka administracija.

Dok se ne stavi paraf na eventualni dokument političkog sporazuma valja biti oprezan. No, posve je sigurno da bi takvo što umnogomne relaksiralo vrlo napete političke ali i međunacionalne odnose Bošnjaka i Hrvata.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Hrvatska u velikom problemu: Slovenija im blokira ulazak u Schengen?

Potpredsjednica slovenačke vlade Tanja Fajon zauzima se za što skoriji ulazak Hrvatske u Schengen, ali to uvjetuje provedbom arbitražne...

Možda vas zanima i ovo