Utorak, 30 svibnja, 2023

Čovjek koji je kažnjen zbog oglasa na Facebooku otvorio dušu: Odlazim iz ove prćije

Nemojte propustiti

“Vozio sam kamion i dobio poziv. Čovjek me pozdravio, kaže da je vidio oglas, onda da ja to ne mogu raditi. Kaže da je inspektor. Rekao sam mu da to radim volonterski. No, dodao je da bi došao sastaviti zapisnik, da nije ništa strašno. Hajde, rekao sam mu da dođe”, rekao je za Index.

Javnim prostorom u Hrvatskoj pa i šire jučer je odjeknula vijest kako je jedan Osječanin nepravomoćno kažnjen jer je na Facebooku nudio stolarske usluge za koje nema prijavljen obrt. Sud ga je prvostepenom presudom kaznio s 1.500 kuna (oko 400 KM).

Index je uspio pronaći tog čovjeka. Radi se o 41-godišnjem vozaču kamiona Petru Radiću, rođenom Vukovarcu, koji je kazao, između ostalog, da zbog ovog slučaja napušta Hrvatsku.

Podsjećamo, Radić je u septembru prošle godine na Facebookovom Marketplaceu (Facebookova verzija oglasnika) napisao da montira namještaj i postavlja laminat. Nakon što je objavio oglas, na njega se javio tržišni inspektor.

Upravo se čita:  KFOR poručio Srbima na Kosovu: Raziđite se ili ćemo vas ukloniti

Osječanin je negirao krivicu, navevši u odbrani da prekršaj nije počinio jer nije kao fizička osoba oglašavao obavljanje djelatnosti uslužne montaže namještaja i postavljanja laminata. Pravdao se da je stavio oglas koji je glasio: “Montaža namještaja, postavljanje laminata za stare, nemoćne i invalide bez naknade.”

Ispričao je sada za Index šta se sve dešavalo.

“Vozio sam kamion i dobio poziv. Čovjek me pozdravio, kaže da je vidio oglas, onda da ja to ne mogu raditi. Kaže da je inspektor. Rekao sam mu da to radim volonterski. No, dodao je da bi došao sastaviti zapisnik, da nije ništa strašno. Hajde, rekao sam mu da dođe”, rekao je za Index.

“I došao je čovjek, napisao je 5.500 kuna kaznu. Rekao sam mu da je prvobitno kazao da nije ništa strašno, a on mi je na to rekao da je kazna mogla biti 15.000 kuna. Dodao je da se mogu žaliti. Tako sam se žalio. I, evo, dobio da trebam platiti 1.500 kuna”, govori.

Upravo se čita:  Haos na sjeveru: Vučić šalje vojsku, Srbi se sukobili s kosovskom policijom, gore auta, čuju se rafali

“Napuštam ovu slučajnu, korumpiranu, nakaradnu i mogao bih do besvijesti nabrajati kakvu sve državu”, riječi su Petra Radića.

“Taj inspektor nije našao da u svom jadnom, mizernom i uhljebničkom životu priupita sve velike poduzetnike u Osijeku i okolici šta i kako rade nezakonito”, kaže.

Inače, sutkinja je bila Dunja Bertok, koja je pod povećalo javnosti dospjela zbog suđenja protiv bećarca Branimira Čolakovića, protiv kojeg je optužni prijedlog podigla Policijska uprava osječko-baranjska, jer je njihovoj službenici Mariji Iličić pjevao bećarac: “Mala moja, ti u plavoj bluzi, skini gaće pa mi se naguzi.”

“A i sutkinja je posebna priča, žena kojoj je vrhunac slave bilo eksponiranje u slučaju bećarac pa joj je sad nebo granica”, kaže Radić.

Dodaje da njih dvoje plaćaju oni koji nešto rade i privređuju društvu.

“Eto, ja sam se javio na broj mobitela, oni su to utvrdili, a Interpol je na aparatima kad uvidi tu učinkovitost. A ja bandi neću platiti jednu jedinu kunu!” izjavio je.

Upravo se čita:  Tako susjedi rade: Vozio bez dozvole pa kažnjen sa 4.280 eura, oduzimanjem motocikla, a i uhapšen je!

“Svih ovih godina pokušavaš, trudiš se, radiš, ali nema od ovoga ništa. Toliko me puta bilo sramota otići i prijaviti se na biro kad su firme propadale, a ja ostajao bez posla, a sad me zanima gdje su inspektori bili za neuplaćeni radni staž, gdje su bili kad je plaća bila na ruke? Ako bi je uopće bilo…”, kaže.

“Na meni su našli trenirati strogoću. Odlazim za sva vremena iz ove prćije i nakarade”, kazao je on.

Pitali su ga gdje misli ići.

“Idem u Irsku. Ovo ovdje je katastrofa. Plati ovo, plati ono, više ne znam šta da plaćam. Idem. To je 100 posto sigurno. Unajmit ćemo manji stan jer supruga i dijete ostaju, a ja bih u Irskoj radio kao vozač”, zaključio je Radić.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo