Subota, 25 rujna, 2021

Crna Gora na nogama: Kolone vozila idu prema Podgorici

Nemojte propustiti

Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije najavljeno je da će pratiti postupanje policije i primjenu policijskih ovlaštenja na skupu, prenijela je Radio televizija Crne Gore.

Građanski i patriotski skup za odbranu nezavisne građanske Crne Gore, bit će održan od 19 sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Građani iz drugih gradova, sa crnogorskim zastavama, već su krenuli ka glavnom gradu Crne Gore, javlja Antena M.

Grupa crnogorskih patriotskih organizacija pozvala je građane Crne Gore na skup navodeći da je ovih dana u Crnoj Gori najjeftinija riječ sloboda.

“Sloboda koja nas je vratila u devedesete, sloboda u izlivima nacionalne i vjerske mržnje, sloboda prijetnji onima što ne koračaju u pravovjernome stroju! Sloboda u kojoj su postali meta za odstrijel oni što vijore zastavu Crne Gore”, piše u saopštenju.

Foto: Anatema M

Iz tih organizacija kazali su da ne mogu da žmire i šute pred buđenjem klerofašizma i prijetnjama “po opstanak jedine zemlje koju imamo”.

Oni su naveli da ih ne okuplja nikakva partija ni vjera ni nacija, već potreba da dignu glas u odbranu jedine istinske svetinje – nezavisne, građanske, sekularne, multikulturne i antifašističke Crne Gore.

Iz tih organizacija kazali su da će grupa bivših suverenista “pod kontrolom otuđenih i ozlojeđenih tajkuna demokratizovati državu u koaliciji s četničkim vojvodama, promoterima klerofašizma i osvjedočenim mrziteljima Crne Gore”.

Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije najavljeno je da će pratiti postupanje policije i primjenu policijskih ovlaštenja na skupu, prenijela je Radio televizija Crne Gore.

Pojedine partije pozvale su građane da ne idu na skup, dok su iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” saopćili kako imaju informacije iz sigurnosnih struktura da bi na skupu moglo doći do incidenata sa “tragičnim posljedicama”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U BiH počinje EUFOR-ova vježba ‘Brzi odgovor 2021’

Tokom vježbe bit će izvršena provjera vojnika prema različitim scenarijima kako bi se ispitala njihova reakcija i utvrdilo da...

Možda vas zanima i ovo