Utorak, 18 svibnja, 2021

Crna Gora povukla mlijeko 6 proizvođača iz BiH i Srbije

Nemojte propustiti

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore naložilo je da sa tržišta bude povučeno mlijeko šest proizvođača iz Srbije i BiH jer je ustanovljena visoka koncentracija kancerogene materije aflatoksin.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Prema nalazima Centra za ekotoksikološka ispitivanja, visoka koncentracija aflatoksina utvrđena je u mlijeku “Niške mljekare”, beogradskog “Imleka”, te mljekare “Imlek” iz Kozarska Dubica, zatim mljekare “Koncern farmakom M.B. Šabac”, “Megle” Kragujevac i “Milkop” iz Raške.

Privremeno se obustavlja i uvoz od proizvođača čije je mlijeko kontaminirano.

U dopisu ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića navodi se da se bez odlaganja obavijeste svi uvoznici i distributeri kontaminiranog mlijeka i da budu preduzete sve mjere za njegovo povlačenje iz prodaje.

Veterinarskoj upravi Crne Gore je naloženo da dodatno prekontroliše i domaće proizvođače mlijeka.

U Srbiji je juče naloženo da iz prodaje bude povučeno 50 vrsta mlijeka, jer je utvrđeno da imaju povećanu koncentraciju aflatoksina ili je na granici dozvoljenog.

Načelnik veterinarske inspekcije Sanja Čelabićanin rekla je da je dat nalog za povlačenje mlijeka skoro svih mljekara u Srbiji, među kojima su “Imlek”, “Niška mljekara”, “Subotička mljekara” i mljekare iz Šapca.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo