Petak, 27 siječnja, 2023

Crna Gora s dva predsjednika

Nemojte propustiti

Na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, održanim u nedjelju, oba kandidata i Filip Vujanović i Miodrag Lekić proglasili su pobjede, pa se očekuje da će tijekom dana Državna izborna komisija dati konačnu riječ.

slikacVujanović je proglasio pobjedu na temelju 100 posto prebrojanih glasačkih lisića, s 51,3 posto glasova. On je zahvalio građanima na podršci te Milu Đukanoviću, čelniku Demokratske partije socijalista (DPS), koji je predvodio njegov izborni stožer.

“Ostajemo zajedno i nastavljamo voditi državnu politiku za dobro Crne Gore i svih njenih građana”, kazao je Vujanović.

Neovisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić je u izjavi novinarima u prostorijama oporbenog Demokratskog fronta rekao da su na temelju 97 posto glasačkih listića koje je obradio njegov izborni stožer, građani Crne Gore izabrali njega za predsjednika.

Lekić je upozorio Filipa Vujanovića na ozbiljnost situacije i naglasio da to što je proglasio svoju pobjedu “ima elemente državnog udara”.

“Upozoravam potpredsjednika DPS-a na ozbiljnost i na odgovornost u davanju izjava. Na temelju naših podataka većina građana je meni ukazala povjerenje. Priopćenje rezultata od strane Filipa Vujanovića ima elemente državnog udara”, rekao je Lekić.

Poručio je da “krađu glasova” neće priznati, ali je i pozvao svoje pristaše da ne prosvjeduju sve dok Državna izborna komisija ne objavi službene rezultate.

I premijer i predsjednik DPS-a Milo Đukanović rekao je “da nema potrebe za podizanjem tenzija” i pozvao pristaše da ne nasjedaju na provokacije iz Demokratskog fronta (DF), rekavši da je pobjeda Vujanovića “čista kao suza”.

Đukanović je zahvalio manjinskim strankama – Hrvatskoj građanskoj inicijativi, Bošnjačkoj stranci i albanskim strankama na podršci, a kritizirao Socijaldemokratsku stranku zbog toga što se distancirala od ovih izbora.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Benjamin nije prijavio šest kutija Marlbora pa dobio 540 eura kazne: Hrvati žestoko kaznili vozača iz Bosne i Hercegovine

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču Redakciji portala Crna-Hronika...

Možda vas zanima i ovo