Nedjelja, 19 rujna, 2021

Crna Gora sve ozbiljnije razmatra mogućnost “zaključavanja” stanovništva: Situacija veoma ozbiljna

Nemojte propustiti

“Molim da se maske nose napolju i unutra, da se drži distanca, da se ne družimo previše i da držimo higijenu prostora”, poručio je direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je veoma ozbiljna, ocijenio je direktor Instituta za javno zdravlje ove zemlje Boban Moguša, navodeći da je “zaključavanje” stanovništva krajnji scenarij, ali i da će biti neminovan ukoliko se rast broja oboljelih nastavi.

“Naše ponašanje nije bilo u skladu sa preporukama i moramo s tim da izađemo na kraj”, rekao je Mugoša gostujući u Dnevniku Televizije Crne Gore.

On je kazao da je situacija veoma osjetljiva zbog velike unutrašnje transmisije, ali da je dobro što zdravstveni sistem u Crnoj Gori još nije preopterećen, odnosno da je na nivou petine opterećenosti.

Mugoša je, kako prenosi portal RTCG, upozorio da sve to može veoma brzo da se promijeni i da dođe do gore situacije.

“Nas trenutno čuva to što su većina oboljelih mladi, mlađi od 50 godina 65 posto, od 60 godina 85 posto, što znači ako se pomjeri prema starijim, doći ćemo do težih oboljevanja i većeg umiranja”. kazao je on.

Kako je naveo, sjever Crne Gore je trenutno najugroženiji, ali ubrzo može biti ugrožen i jug države.

Mugoša je kazao da je “zaključavanje” stanovništva, poput onog na proljeće, krajnji scenario, ali i da će biti neminovan ukoliko se rast obolelih nastavi.

“Molim da se maske nose napolju i unutra, da se drži distanca, da se ne družimo previše i da držimo higijenu prostora”, poručio je Mugoša.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo