Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Crnadak spustio lidera SNSD-a: Dodik je govorio da je bio genocid i da BiH treba jednog predsjednika

Nemojte propustiti

“Još uvijek se sjećamo njegovih izjava da je u Srebrenici bio genocid i da je govorio da BiH treba jednog predsjednika, a sada imate potpuno druge izjave”, istakao je Crnadak.

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i poslanik ove stranke u NSRS, kazao je kako posljednjih 15 godina gledamo da Milorad Dodik ujutro govori jedno, a popodne drugo. “Još uvijek se sjećamo njegovih izjava da je u Srebrenici bio genocid i da je govorio da BiH treba jednog predsjednika, a sada imate potpuno druge izjave”, istakao je Crnadak.

Kolegijum PDP-a jučer je poručio da ostaje pri stavu da je uslov za povratak u institucije Bosne i Hercegovine rješenje pitanja izmjena Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine koje su nametnute odlukom bivšeg visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka.

Šta znači ovaj zahtjev. Istinski stav PDP-a ili pokušaj demaskiranja politike Milorada Dodika?

Crnadak: U suštini je ovo naš stav koji smo ranije rekli. Mi razumijemo zabrinutost predsjednika Vučića kao i zabrinutost cjelokupne javnosti. Potrebno je da institucije na nivou BiH počnu normalno fukcionisati. Ali kod koga je lopta, da se izrazim sportskim žargonom? Lopta je kod SNSD-a, SDA i HDZ-a. Put rješenja krize je usvajanje zakona koji će tematiku iz “Inzkovog zakona” riješiti u Parlementu i taj zakon trebaju ponuditi SNSD, SDA i HDZ. To je jedini put da se izađe iz ove krize, piše N1.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Charles Michel u BiH, odvojeni susreti sa članovima Predsjedništva BiH

Predsjednik EV je boravio u četvrtak u Srbiji gdje se sastao sa Aleksandrom Vučićem, te obećao nova ulaganja EU...

Možda vas zanima i ovo